Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afpersingsverdachten ontkennen

Afpersingsverdachten ontkennen

02/03/2021 05:05 - Van onze redactie

Afpersingsverdachten ontkennen

 

PARAMARIBO - Bjorn V., Donchello H. en Dennis W. hebben maandag allen ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan meermalige afpersing. Het drietal zou in oktober 2020 in afzonderlijke gevallen twee mannen hebben bedreigd met vuistvuurwapens nabij het dorp Bilawatra in het Matawaigebied. De slachtoffers moesten daarbij vijftig US dollar om SRD 700 onder dwang afstaan alvorens zij hun weg konden vervolgen.

"Meki den man kon taki na mi fesi. Ik wil een confrontatie want ik heb niets gedaan", zei Bjorn V. een beetje geïrriteerd op vragen van rechter Maureen Dayala en officier van justitie Claudia Bruining. Donchello H.: "Ik weet niets van deze zaak. Mi na wan wrokoman." Ook Dennis W. keek vreemd op van de beschuldigingen aan zijn adres.

Volgens twee politieambtenaren die maandag zijn gehoord, leveren beide slachtoffers goederen voor goudconcessiehouders in het binnenland. Ze hebben daarom niet geprotesteerd toen ze werden gestopt door de verdachten. Bij één van de afpersingen moest de benadeelde goud afstaan, anders zouden zijn autoruiten worden bekogeld met stenen.

Hij deed eerst zijn beklag bij ene Tuna, die dorpshoofd beweert te zijn. Echter, de verdachten zeggen dat Tuna geen kapitein is. "Hij is mijn neef en hij is geen dorpshoofd. Dit is gewoon een opgezette zaak om ons in de bak te krijgen", vertelde Bjorn V.

Alle drie verdachten hebben maandag gevraagd of ze naar huis mochten. Echter, de rechter heeft dat verzoek afgewezen. De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 19 april. Omdat de slachtoffers bang zijn voor confrontatie worden weer twee politieambtenaren die een deel van het onderzoek hebben verricht gehoord op die dag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina