Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drie jaar onvoorwaardelijk voor sekslustige stiefvader

Drie jaar onvoorwaardelijk voor sekslustige stiefvader

02/03/2021 02:02 - Van onze redactie

Drie jaar onvoorwaardelijk voor sekslustige stiefvader

 

PARAMARIBO - Een 54-jarige man is maandag tot een gevangenisstraf van drie jaar onvoorwaardelijk veroordeeld voor seks met zijn minderjarige stiefdochter. Het vonnis is conform de eis van officier van justitie Shanta Mahadew. “Dit is een zeer verfoeilijke daad die door de verdachte is gepleegd. De gevolgen zijn ook niet uitgebleven”, zei rechter Maureen Dayala bij de toelichting van het vonnis.

Hoewel de verdachte steeds heeft ontkend, is volgens de rechter wettig en overtuigend bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan misbruik van het kind. Een geneeskundige verklaring waarin is vastgesteld dat het meisje inderdaad is misbruikt, was voor de rechter één van de duidelijke bewijzen.

Daarnaast zijn de consistente en gedetailleerde verklaringen van het slachtoffer ook leidend geweest in haar beslissing. Dayala merkte op dat de man bij de politie zelf heeft toegegeven dat hij "zichzelf in de problemen heeft gezet". Ook heeft hij aan zijn vrouw, de moeder van het slachtoffer, gezegd dat hij inderdaad seks heeft gehad met zijn stiefdochter.

De zaak kwam in oktober 2018 aan het licht toen het slachtoffer zomaar wegliep van huis. Nadat de politie haar had gevonden, vertelde ze dat ze werd misbruikt door haar stiefvader. Het meisje was toen veertien jaar. De man is kort daarna opgepakt. Echter, in december 2019 werd zijn voorlopige hechtenis opgeschort omdat het kind zich een paar keer niet had aangemeld om als getuige te worden gehoord. Hij is tot nu toe op vrije voeten maar met het vonnis van Dayala moet hij weer in de gevangenis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina