Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moordverdachte blijft langer vast

Moordverdachte blijft langer vast

02/03/2021 03:56 - Van onze redactie

Moordverdachte blijft langer vast

 

PARAMARIBO - Het verzoek van advocaat Jennifer Korendijk om haar cliënt Attanacio B. voorlopig in vrijheid te stellen is maandag afgewezen door rechter Maureen Dayala. De man zit sinds 29 april 2020 vast omdat hij Faizel Kwasie (20), een collega goudzoeker, heeft doodgestoken op een concessie in Pikin Kawina. De twee hadden ruzie.

De raadsvrouw onderstreepte in haar verzoek dat de verdachte op basis van noodweer heeft gehandeld. Echter, de rechter vond, net als officier van justitie Claudia Bruining, dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan en dus meer getuigen moeten worden gehoord. De vervolgzitting is op 19 april.

Volgens een politieambtenaar, die maandag als getuige is gehoord, hadden Attanacio B. en drie collega's - Kwasie, zijn broer Lidovick K. en Nikil A. - eerder al ruzie met elkaar. De verdachte zou zijn aangesproken door een meerdere over zijn prestaties. De drie anderen hebben zich, zonder dat ze er iets mee te maken hadden, mee bemoeid waarna een woordenwisseling ontstond.

Volgens Attanacio B. is hij eerst aangevallen door het trio. Echter, uit het onderzoek is tot nu toe niet gebleken dat de drie hem wilden verwonden. Korendijk wees erop dat de slachtoffers steeds de confrontatie hebben opgezocht met haar cliënt. Dat blijkt uit verklaringen van getuigen die ook op het goudveld waren. Zo zou één van de medewerkers hebben gehoord hoe de drie een plan beraamden om Attanacio B. af te takelen voordat hij naar de stad zou afreizen. Ook zou één van hen bij de politie hebben toegegeven dat hij opzettelijk ruzie zocht met de verdachte.

De concessiehouder heeft ook verklaard dat hij de drie slachtoffers eerder had gewaarschuwd om niet in de buurt van Attanacio B. te gaan alleen om te voorkomen dat de situatie uit de hand zou lopen. Zijn advies werd in de wind geslagen. Op de volgende zitting worden twee politiemannen gehoord over de andere verklaringen die de verdachte en de slachtoffers hebben afgelegd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina