Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Animo voor hervatte veerdienst met Guyana lauwtjes

Animo voor hervatte veerdienst met Guyana lauwtjes

03/03/2021 10:10 - Arjen Stikvoort

Het veer tussen Suriname en Guyana vaart al enkele dagen, maar het loopt niet storm als voorheen.

Het veer tussen Suriname en Guyana vaart al enkele dagen, maar het loopt niet storm als voorheen. Foto: dWT Archief  

NIEUW-NICKERIE - Er maken nog niet veel mensen gebruik van de hervatte veerdienst tussen Suriname en Guyana. De oversteek die voorlopig alleen geldt voor Surinamers en Guyanezen werd vorige week zondag hervat. Afvaarten zijn beperkt tot zondag, woensdag en vrijdag. De veerdienst was door het sluiten van de grenzen door de coronapandemie maandenlang stopgezet.

Het uitblijven van reizigers ligt volgens districtscommissaris Serita Gobardhan voor een groot deel aan de voorzichtigheid die wordt betracht met Covid-19. Bovendien hangt er een hoog prijskaartje aan de oversteek. Elke reiziger moet een negatieve PCR-test van ten minste drie dagen kunnen overleggen. Of de test gemakshalve in Paramaribo dan wel in Nickerie kan worden afgenomen ligt volgens de burgermoeder in handen van minister Amar Ramadhin, van Volksgezondheid. "Dat wordt nog besproken met de minister, het Mungra Medisch Centrum (MMC) en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme." Of het handig is om reizigers, voordat ze de oversteek maken, te vaccineren, kan Gobardhan nog niet zeggen. "Het zou een optie zijn, maar dat is een beslissing van de minister en de Guyanese autoriteiten."

Boothouder Dewiednadan 'Pee' Baidjoe zit sinds de aanvang van de pandemie zonder werk. Hij wacht op het signaal van de overheid om weer te mogen beginnen. Hij bevestigt dat weinig mensen de oversteek met de veerdienst maken. "De onkosten die de reizigers moeten maken door de Covid-19-maatregelen, zoals de PCR-test, zijn heel hoog, tot wel 130 US dollar of 125.000 Guyanese dollar." Mensen moeten die kosten vaak tweemaal maken, omdat ze meestal niet binnen die drie dagen weer terugreizen. Het zou volgens Baidjoe beter zijn als ze het Covid-19-vaccin kregen toegediend en zodoende een bewijs hebben om terug te kunnen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina