Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aruba drijft SVB in het nauw

Aruba drijft SVB in het nauw

03/03/2021 22:22 - Marinio Balsemhof

John Krishnadath tijdens de presentatie van 'Suriname wi e doro'. Nog vóór de WK-kwalificatie is aangevangen, kampt de SVB al met grote problemen waar onder meer Aruba de schuld van krijgt.

John Krishnadath tijdens de presentatie van 'Suriname wi e doro'. Nog vóór de WK-kwalificatie is aangevangen, kampt de SVB al met grote problemen waar onder meer Aruba de schuld van krijgt. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Deze keuze kan tot competitievervalsing lijden en ervoor zorgen dat niet wordt voldaan aan het Fifa Fair Play-principe”, klaagt voorzitter John Krishnadath van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) in gesprek met de Ware Tijd. Hij reageert op het besluit van Aruba om de WK 2020-kwalificatiewedstrijd tegen Suriname niet meer op Curaçao te spelen. In plaats daarvan gaat de tegenstander Tampa in Florida, Verenigde Staten als thuishaven gebruiken.

Deze verandering van locatie brengt de SVB in grote problemen. Vanwege het aangepaste vliegschema als gevolg van de coronasituatie, is het namelijk moeilijk om een verbinding te vinden. Om het probleem te verhelpen zal de SVB een vliegtuig moeten charteren, maar doordat de offerte van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) nog steeds op zich laat wachten, heeft de bond vooralsnog geen oplossing.

Intussen heeft de SVB een protest ingediend bij de Wereldvoetbalbond (Fifa). Door de wijziging is de kans ook groot dat Suriname niet over zijn sterkste selectie kan beschikken. "De eerste dag van de interlandperiode is op 22 maart en op die dag zijn er geen vluchten vanuit Amsterdam naar Paramaribo", legt de voorzitter uit.

Hij noemt het een geluk dat er wel een vlucht vanuit Nederland naar Curaçao is. De SVB zal de internationals uit Europa met een charter ophalen. Aan SLM is een offerte gevraagd, maar de national carrier heeft, zegt Krishnadath, nog niet gereageerd. Dat maakt de situatie lastiger voor het bestuur, ook omdat het bekend is dat het toestel waarmee de regionale routes worden onderhouden rond die periode voor een check-up zou worden gestuurd.

Krishnadath vindt het jammer dat de Arubanen zo moeilijk doen. Hij geeft aan dat het stadion van Curaçao waar de wedstrijd aanvankelijk zou worden gespeeld, in eerste instantie niet Fifa Approved was, maar dat nu wel het geval is. Echter, Aruba wil dit stadion niet meer als thuishaven gebruiken.

Suriname en Bermuda boden het eiland aan om hun locaties te gebruiken, maar ook die voorstellen werden door de Arubanen verworpen. Door de houding van de eilanders zal elk land zich nu ook halsstarrig opstellen en dat kan erg lastig zijn in deze periode. "Door dat hele coronading zijn er weinig vluchten en dat kan het lastig voor de organisaties maken", aldus de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina