Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Brandstofkorting agrariërs wordt via belastingen verrekend'

'Brandstofkorting agrariërs wordt via belastingen verrekend'

03/03/2021 16:08 - Merredith Bruce

'Brandstofkorting agrariërs wordt via belastingen verrekend'

 

PARAMARIBO - Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zegt tegen de Ware Tijd dat de zogenoemde brandstofkorting aan agrariërs via de belastingen zal worden verrekend. De regering had in september vorig jaar nog vóór de unificatie van de wisselkoers aan deze groep de toezegging gedaan dat agrariërs de verhoging van SRD 1 op de governmenttake niet hoeven te betalen en daarnaast op elke liter benzine SRD 0,50 korting krijgen.

De boeren konden zich via het ministerie registreren om in aanmerking te komen. Volgens Sewdien hebben meer dan tweehonderd daaraan gehoor gegeven. Het ministerie van Financiën en Planning is belast met de verdere afhandeling. "Ik heb mijn collega van Financiën wel gevraagd om dit de aandacht te geven."

Harinandan Oemraw van de Surinaamse Padieboerenassociatie heeft liever niet dat de brandstofkorting via de belastingen wordt verrekend. Hij is er voorstander van dat de boeren hun geld contant in handen krijgen, omdat bij hem de vrees bestaat dat de belastingen ook andere aftrekkingen zal plegen. De SPBA-voorzitter zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd  dat er hierover een brief is gericht aan Sewdien voor een ander model dan via de belastingen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina