Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Ik drink palm en rook cocaïne'

'Ik drink palm en rook cocaïne'

03/03/2021 01:32 - Van onze redactie

'Ik drink palm en rook cocaïne'

 

PARAMARIBO - De 57-jarige Hemdat D. heeft dinsdag plechtig aan rechter Duncan Nanhoe beloofd dat hij zal veranderen. Hij stond terecht voor bedreiging en mishandeling van zijn moeder. “Ik ben een rustige man, maar wanneer ik heb gerookt en gedronken dan word ik een andere persoon. Ik drink palm en rook cocaïne”, verklaarde hij toen de rechter hem vroeg waarom hij tot die handelingen overgaat. “Maar ik ben nu geen jonge kerel meer dus ik heb de beslissing genomen om te veranderen”, vervolgde de verdachte.

De man is ook onder begeleiding van het Psychiatrisch Centrum Suriname. Echter, hij is meerdere keren weggebleven nadat hij een weekend vrij kreeg. Officier van justitie Rita Sitaram eiste een gevangenisstraf van drie jaar onvoorwaardelijk. De rechter ging in het vonnis zes maanden lager.

Hemdat D. heeft tijdens zijn verhoor ook toegegeven dat hij een beschermingsbevel dat sinds 2014 aan hem was opgelegd meerdere malen heeft overtreden om de woning van zijn moeder te bezoeken. Hij heeft zich bij de laatste keer met een ijzeren staaf bewapend tegen iedereen die hem probeerde aan te spreken. Kort daarvoor sleurde hij zijn moeder die terminaal ziek is, naar de badkamer om onder dwang te baden. De reden daarvoor is omdat hij vond dat ze met vreemde mannen slaapt in het huis. Ook vernielde hij meerdere deuren van de woning.

Een aantal buurtbewoners heeft tegenover de politie verklaard dat ze bang zijn om op straat te gaan omdat Hemdat D. hen onnodig aanvalt. Ze hebben net als overige familieleden van de verdachte gevraagd dat hij een straf krijgt anders zullen ze 'het recht in eigen handen nemen'. "Ik vraag om een mindere straf te krijgen, zodat ik weer in de samenleving kan komen. Ik vraag ook dat ik begeleid wordt", verzocht de veroordeelde in zijn laatste woord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina