Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS Paramaribo werkt al naar verkiezingen 2025

NPS Paramaribo werkt al naar verkiezingen 2025

04/03/2021 18:04 - Ivan Cairo

NPS-parlementariër Ivanildo Plein.

NPS-parlementariër Ivanildo Plein. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De afdeling Paramaribo van regeringspartij NPS werkt nu al naar de verkiezingen van 2025 toe om de partij dán beter uit de bus te laten komen. Afdelingsvoorzitter Ivanildo Plein zegt tegen de Ware Tijd dat de afdeling na de verkiezingen van mei vorig jaar gewoon is doorgegaan met het informeren van haar achterban en het nemen van besluiten.

"We hebben momenten gehad van evaluatie van de verkiezingen, tak' tangi aan de werkers en informatiebijeenkomsten. Nu is het de tijd om te praten en niet één maand vóór de landelijke verkiezingen. Nu is het alles wat fout is gegaan in de ton gooien en een nieuw begin maken. De NPS is de partij die balans brengt en deskundigheid in huis heeft om de vele problemen op te lossen, zonder dat de samenleving veel pijn lijdt", aldus Plein. De roep om de NPS moet volgens hem manifest zijn in 2025.

Plein spreekt van een "kritische evaluatie" van de stembusgang en het pad daar naar toe. Zo werd hem gezegd waar hij tekort is geschoten en wat de organisatorische manco's waren. "Voor mij is dit een nieuw leermoment geweest, want het was de eerste keer dat ik de kar van Paramaribo naar de landelijke verkiezingen mocht trekken."

De afdeling had meer zetels gewild, maar uiteindelijk werden het slechts drie door ongeveer 22.000 kiezers die in Paramaribo op de NPS hebben gestemd. In vergelijking met 2015 groeide de partij met 200 procent meent de politicus. Toch is hij niet tevreden. "Wat mij wel troost is dat er vertrouwen is in mijn partij. Bij de verkiezingen in 2025 moeten we verder groeien. Het kan beter want we hebben de NPS gekend in haar glorietijd. En de afdeling die trok was Paramaribo, het vlaggenschip van de partij zouden de ouderen zeggen. Dus voor afdeling Paramaribo is de grote taak de komende periode weggelegd om zich wederom te bewijzen."

Dit jaar moet bestuursverkiezing worden gehouden bij deze afdeling, omdat de zittingstermijn afloopt. Of Plein zich herkiesbaar stelt zullen de structuren bepalen, maar hij is beschikbaar. Plein zit al twee termijnen aan als afdelingsvoorzitter en kijkt terug op "significante veranderingen". Zo nam het aantal wettige onderafdelingen toe, werden besluiten in gemeen overleg genomen en besturen van onderafdelingsbesturen daarbij betrokken.

Plein zegt het parlementaire werk nog met het voorzitterschap van Paramaribo te kunnen verenigen, omdat hij vaak de "voeding" krijgt van zijn achterban. "Gelukkig bijten ze elkaar niet, maar versterken ze elkaar juist. Ik ben een 'veldman' en daarom praat ik vanuit de basis, van waaruit zaken moeten worden aangepakt. Ik ken de problemen van Flora, Ramgoelanweg, Ephraïmzegen, Abrabroki, Latour, Pontbuiten, Wintiwai, Tammenga, maar ook met die van Morgenstond en Cupido."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina