Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter geeft veroordeelde parlementariër sneer

Rechter geeft veroordeelde parlementariër sneer

04/03/2021 02:02 - Van onze redactie

BEP-parlementariër Remi Kanapé, die woensdag werd veroordeeld wegens rijden onder invloed van alcohol, werd stevig aangepakt door de ovj en rechter.

BEP-parlementariër Remi Kanapé, die woensdag werd veroordeeld wegens rijden onder invloed van alcohol, werd stevig aangepakt door de ovj en rechter. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “Uw assembleelid-zijn plaatst u niet boven de wet”, hield kantonrechter Roy Elgin BEP-parlementariër Remi Kanapé woensdag voor. De volksvertegenwoordiger is veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol.

Op 19 december vorig jaar botste het DNA-lid aan de Commissaris Weytinghweg tegen een auto aan. Zelf zegt hij dat de bestuurster plotseling afremde, maar officier van justitie Sharda Ramdayal zei dat er een file was en hij dus oplettender had moeten zijn.

Op de zitting kwam naar voren dat Kanapé flink tekeer is gegaan tegenover de politie en daarbij steeds aangaf dat hij parlementariër is. Hij weigerde ook om een schadeformulier in te vullen. Volgens Ramdayal had Kanapé zich vooral door zijn functie anders moeten gedragen en niet denken dat zijn ambt hem het recht geeft om tekeer te mogen gaan.

Ze eiste een boete van SRD 1.500 te vervangen door vier weken hechtenis en daarnaast ontzegging van de rijbevoegdheid voor acht maanden. De rechter legde een geldboete op van SRD 2.500 of drie weken hechtenis en intrekken van zijn rijbewijs voor vier maanden. Als hij binnen de proeftijd van drie jaar weer een soortgelijke overtreding begaat, gaat het voorwaardelijk deel van acht maanden in. "U bent een hoge boom in deze samenleving en hoge bomen vangen veel wind. Mensen die een bepaalde functie bekleden, worden daarop diep beoordeeld", wees de magistraat hem terecht.

De parlementariër heeft aan de totale samenleving en de benadeelde in het bijzonder zijn verontschuldigingen aangeboden en zei een les hieruit te hebben geleerd. Kanapé wilde na de zitting geen interview afstaan aan journalisten en zei dat hij te zijner tijd met een verklaring komt. De BEP heeft in december toen het feit bekend werd via een verklaring excuses aangeboden voor de scheve schaats van haar assembleelid.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina