Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 15-jarige stuurde naaktfoto's in ruil voor iPhone 8

15-jarige stuurde naaktfoto's in ruil voor iPhone 8

05/03/2021 02:02 - Van onze redactie

15-jarige stuurde naaktfoto's in ruil voor iPhone 8

 

PARAMARIBO - Een vijftienjarig meisje heeft donderdag velen in de rechtszaal de wenkbrauwen doen fronsen met haar verklaringen. Volgens de tenlastelegging zou de verdachte, Josè F., het kind seksueel hebben misbruikt, maar hij ontkent steevast. De verdachte is partner van de tante, bij wie het meisje voorlopig bleef.

Het vermeende slachtoffer vertelde zonder blikken of blozen aan de rechter, dat ze via de telefoon naaktfoto's en een filmpje van haar borsten had gestuurd naar Josè F., weliswaar op zijn instructie. Echter, ze schroomde er niet voor om dat te doen, omdat hij haar een nieuwe telefoon had beloofd wat ze zelf ook graag wilde. In ruil daarvoor kreeg ze van hem dus een iPhone 8.

Op een ander moment zou de verdachte haar hebben gevraagd om hem bij een pension te ontmoeten en hem oraal te bevredigen. Daarvoor kreeg ze SRD 5.000. De zaak kwam aan het licht toen haar grootmoeder, door wie ze sinds baby is opgebracht en bij wie ze inwoont, de dure telefoon ontdekte.

De rechter vroeg het meisje op strenge toon of zij zich ervan bewust is dat wat zij deed onder hoererij valt. Op de vraag waarom ze pas na de tweede keer toen ze de verdachte weer bij een pension zou ontmoeten, ervoor koos om de zaak aan de politie bekend te maken, zei het meisje dat ze het niet meer goed vond waarmee de twee bezig waren.

Zelf heeft ze bij de politie verklaard dat de verdachte kusjes naar haar had 'gegooid' toen ze bij haar tante was en dat het zo begon. De tante die ook heeft getuigd, beaamde dat het kind haar dat heeft verteld. Toen ze haar man hiermee confronteerde, ontkende hij en zei dat de duivel hun relatie wil verpesten.

Zowel de tante als de grootmoeder zegt dat het kind als een probleemkind wordt ervaren. Ze kwam na school laat thuis en hield zich met jongens bezig. Op de zitting kwam naar voren dat het kind op haar veertiende is ontmaagd. Echter, geen van beiden had verwacht dat José F. ook bezig was met haar.

De tante en oma waren duidelijk geschokt bij het beantwoorden van vragen door de rechter. "Ik heb dit in de verste verte niet zien aankomen", zei de tante over haar inmiddels ex-partner met wie ze al elf jaar samen is en twee kinderen heeft. De grootmoeder beschouwde de verdachte als haar eigen zoon en vertrouwde bijna alles aan hem toe. "San a boy disi du nanga mi..mi e libi en gi Gado."

José F. ontkent steevast de beschuldigingen dat hij seks heeft gehad met het kind. Hij geeft wel toe dat de twee appcontact hadden, dat ze hem naaktfoto's had gestuurd en dat ze mekaar twee keer bij een pension hadden ontmoet, maar het is niet gekomen tot seks.

De verdachte stelde op vragen van de rechter dat hij door de uitdagende foto's die ze hem stuurde een afspraak had gemaakt bij het pension maar het bleek dat ze eigenlijk gewoon uit was op geld. Hij heeft haar in totaal SRD 9.000 gegeven en een telefoon gekocht, omdat ze hem onder druk zette dat ze hem bij de politie zou aangeven, hoewel er volgens hem niets verkeerds was gebeurd. Op 6 mei wordt de zaak verder behandeld met het requisitoir.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina