Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Niemand wordt in de steek gelaten'

ROS-directeur Boejoekoe stelt marktventers gerust

05/03/2021 08:06 - Jason Pinas

Venters, die zondag naast de Noodmarkt hun waar aan de man brengen, trokken donderdag naar het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport nu ze met ontruiming worden bedreigd.

Venters, die zondag naast de Noodmarkt hun waar aan de man brengen, trokken donderdag naar het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport nu ze met ontruiming worden bedreigd. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - De groep marktventers die sinds kort niet meer zeker is van haar plek naast de Noodmarkt aan de Kankantriestraat was donderdag duidelijk opgelucht na haar ontmoeting met directeur Maverick Boejoekoe van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). “Ik denk dat het goed komt”, klonk het een beetje gerust.

De verkopers houden al zeker tien jaar 'zondagmarkt' op het open terrein naast de Noodmarkt maar hun activiteit lijkt nu in gevaar te zijn. Tijdens een bezoek van het Covid-19 medisch team in samenwerking met de politie, zou er zijn gedreigd met stopzetting van de 'markt'. Volgens de venters heeft marktmeester Patrick Grando duidelijk gemaakt dat ze zullen worden ontruimd als ze zich zondag weer op het terrein begeven. "Elke keer weer stappen groepen van personen met allerlei verhalen op ons af om ons weg te krijgen van het stukje terrein waar we sinds jaar en dag verkopen", benadrukte Sila Deel, trekker van de groep.

De ROS-directeur verzekerde de groep dat het ministerie zich zal beraden hierover om tot een goede oplossing te komen. Boejoekoe: "Het idee van deze regering is niet om mensen brodeloos te maken. We gaan niemand in de steken laten." Of de venters zondag weer op hetzelfde terrein mogen verkopen kon Boejoekoe niet met zekerheid zeggen. Hij benadrukte wel dat er nog vóór zondag een oplossing komt. Volgens hem zal er door middel van dialoog naar een structurele oplossing worden gewerkt. "Tide srefi den sma o kisi wan reactie", aldus de directeur.

Grando ontkent tegenover de Ware Tijd dat hij plannen heeft om de mensen te verwijderen van het terrein. "De marktmeester heeft niets te maken met de 'zondagmarkt' daar. Ik word zomaar met de haren erbij gesleept", onderstreept hij. Grando zegt dat hij inderdaad erbij was toen het Covid-19 team de plek aandeed, "maar ik ben niet degene die heeft opgetreden. Het Covid-team heeft actie ondernomen."

Grando merkt op dat het terrein, waar de mensen nu de 'zondagmarkt' organiseren, hygiënisch niet helemaal in orde is. Er is geen toilet noch stromend drinkwater aanwezig. Hij heeft ze daarom een beter alternatief aangeboden op de parkeerplaats van de Noodmarkt langs de Willem Campagnestraat. "Het is veel netter dan waar ze nu zijn. Ze krijgen water en sanitaire voorzieningen. Dus ze moeten weten waarvoor ze kiezen", verklaart Grando. De verkopers hebben na zijn voorstel tot nu toe niet meer van zich laten horen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina