Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Veiligheidssamenwerking' regering en Rosebel

'Veiligheidssamenwerking' regering en Rosebel

05/03/2021 22:11 - Van onze redactie

'Veiligheidssamenwerking' regering en Rosebel

De ondertekening van de MOU tussen de regering en de directie van Rosebel Gold Mines. Foto: RGM Corporate Communication  

PARAMARIBO - Rosebel Gold Mines en de regering hebben een document ondertekend voor het bevorderen van orde en veiligheid in en rond de concessie van het goudbedrijf. De regering verbindt zich om een speciale werkgroep in te stellen teneinde het nagestreefde te realiseren, met ondersteuning van Rosebel die inkomt met logistiek en accommodatie.

In een persbericht schrijft het bedrijf dat voor hem de gezondheid en veiligheid van de werknemers, omliggende gemeenschappen en kleinschalige goudzoekers de "allerhoogste prioriteit" heeft. Het vraagstuk van illegale goudzoekers die dagelijks de mijnen van Rosebel binnendringen en de algehele veiligheid maar ook die van zichzelf op het spel zet, blijft zeer complex en vereist betrokkenheid en alertheid van alle belanghebbenden.

De onderneming zegt werkgelegenheid te bieden aan ongeveer tweeduizend mensen in het land en voert vanuit zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid (sociale) projecten uit, voornamelijk in gebieden waar ze actief is. Rosebel is thans, na veelvuldig overleg met de plaatselijke gemeenschappen, in de uitvoeringsfase van een aangepast sociaal managementprogramma voor gericht investeren in capaciteitsversterking van en ondersteuning aan ondernemers binnen de gemeenschappen.

Het doel van het programma is te komen tot een overgang van klein mijnbouw naar andere duurzame activiteiten en ondernemerschap. Enkele recente resultaten van deze investering zijn een doorlopend transportcontract met een lokale bushouder, het aantrekken van een beveiligingsbedrijf in Brokopondo voor ondersteunende veiligheidsdiensten en de bouw van aanmeersteigers door een lokaal bouw- en transportbedrijf. De verwachting is dat naarmate er meerdere initiatieven worden ondernomen voor de ontwikkeling van alternatieve economische activiteiten in Brokopondo en Sipaliwini, geleidelijk aan een einde zal komen aan de illegale mijnbouw of die in elk geval wordt geminimaliseerd.

Het document werd namens Rosebel Gold Mines ondertekend door algemeen directeur Martin Beauséjour en stafmedewerker Sharmila Jadnanansing. Namens de regering plaatsten Krishnakoemarie Mathoera en Kenneth Amoksi, ministers van respectievelijk Defensie en Justitie en Politie hun handtekening.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina