Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkiezingspersoneel Wanica nog niet uitbetaald

Verkiezingspersoneel Wanica nog niet uitbetaald

05/03/2021 16:08 - Jason Pinas

Districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman.

Districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman. Foto: BIC Wanica Noordoost  

PARAMARIBO - Het personeel dat in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei vorig jaar werkzaamheden heeft verricht, is het wachten op de uitbetaling zat. “We worden gewoon voor de gek gehouden. Steeds een ander verhaal”, is de klaagzang van enkele colporteurs tegenover de Ware Tijd.

Volgens hen heeft een deel helemaal niets ontvangen. Voor de rest van de groep is slechts een deel van het afgesproken bedrag gestort. Meerdere berichten die naar het districtscommissariaat Wanica Zuidoost zijn gestuurd hebben tot nu toe niets opgeleverd. De colporteurs ervaren de gang van zaken als "onprofessioneel", vooral omdat er niet op een degelijke manier wordt gecommuniceerd met hen. "We hebben vanaf april vorig jaar gewerkt. Het is straks een jaar."

Districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman erkent dat het verkiezingspersoneel nog geld moet krijgen. Er is volgens hem licht in de tunnel. De burgervader, de deken van de dc's, wil als alles goed zit, vanaf de komende week beginnen met de uitbetaling. "We hebben nu al de toezegging van het ministerie van Binnenlandse Zaken dus we gaan de mensen per kas betalen."

Goelaman zegt dat het commissariaat nu samen met het ministerie nagaat hoe het geld zal worden bewaakt wanneer het onder zijn beheer is. "Het geld moet veilig zijn, dus we moeten een gewapend securitybedrijf inhuren. Zodra dat in orde is, beginnen we met uitbetalen", verzekert de dc.

Echter, de colporteurs hebben weinig geloof in de toezegging van de burgervader. "Dit hebben we vaker gehoord. Hiermee worden we steeds aan het lijntje gehouden", is de opmerking van de ontevreden personeelsleden. Volgens Goelaman is de late uitbetaling te wijten aan administratieve zaken. Hij noemt als voorbeeld namen van werkers die verkeerd waren doorgegeven en bankrekeningnummers, die niet correct waren. "Het gaat om geld. Als je op een verkeerd rekeningnummer stort gaat iemand anders het geld krijgen. Het is een gevoelige zaak."

Hij zegt dat het commissariaat in sommige gevallen wel heeft gestort voor de werkers. Echter, omdat die mensen een betalingsachterstand hadden bij de bank is dat geld meteen ingehouden. "Daar kunnen wij als overheid niets aan doen. We hebben gestort maar efu a bangi hori yu moni, is het iets tussen de bank en de cliënt, die ze moeten uitwerken." De burgervader geeft toe dat niet alles vlekkeloos is verlopen. Hij wil daarom zo snel mogelijk alles afronden. Als zaken lopen zoals is gepland, moet de betaling van verkiezingspersoneel in Wanica binnen twee weken zijn afgerond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina