Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Keus Aruba niet bedoeld om tegenstanders onaangenaam te zijn'

'Keus Aruba niet bedoeld om tegenstanders onaangenaam te zijn'

07/03/2021 14:04 - Marinio Balsemhof

Voorzitter Richard Dijkhoff van de Arubaanse Voetbalbond zegt dat er geen opzet zit achter het besluit om zijn wedstrijden in Tampa te spelen.

Voorzitter Richard Dijkhoff van de Arubaanse Voetbalbond zegt dat er geen opzet zit achter het besluit om zijn wedstrijden in Tampa te spelen.  

PARAMARIBO - Het besluit van Aruba om zijn wedstrijden in Tampa, Florida (Verenigde Staten) te spelen is niet om Suriname en de overige landen in de poule onaangenaam te zijn in de kwalificatieserie voor het Wereldkampioenschap (WK) in Qatar. Eerder deze week klaagde de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, dat de eilanders halsstarrig zijn en dat hun keuze kan zorgen voor competitievervalsing. Dit wordt ten stelligste ontkend door de Arubaanse Voetbalbond.

Volgens voorzitter Richard Dijkhoff hebben Suriname en Bermuda hem daadwerkelijk het voorstel gedaan om de thuiswedstrijden op Curaçao of Bermuda te spelen. Het klopt ook dat Aruba daarvan heeft afgezien, maar dat daar opzet achter zit is niet waar. Volgens de voorzitter had Canada er in het verlengde van de coronacrisis moeite mee naar Bermuda te gaan. "Dus wij kunnen niet anders. Ons besluit heeft gevolgen voor Suriname, maar ook voor ons", zegt Dijkhoff telefonisch tegen de Ware Tijd.

Hij maakt duidelijk dat indien Aruba zijn thuiswedstrijd op Curaçao speelt, hij vanwege de beperkte vliegschema's dan niet op tijd is voor de tweede wedstrijd op Bermuda. Dijkhoff zegt dat het ook voor Aruba een uitdaging is om zijn sterkste selectie bij elkaar te krijgen voor de wedstrijden. "Maar ook voor daarna, want deze spelers moeten op tijd terug zijn bij hun werkgever", benadrukt hij.

De voorzitter begrijpt dat Krishnadath over competitievervalsing praat en een protest heeft ingediend bij de Wereldvoetbalbond (Fifa). "Wij zouden misschien ook hetzelfde hebben gedaan", zegt hij. Echter, de voorzitter benadrukt dat hij er wel voor moet zorgen zijn land te beschermen. De Fifa heeft hen namelijk op het hart gedrukt dat de wedstrijden moeten worden gespeeld, omdat hij geen ruimte heeft die te verschuiven. "Zowel de Concacaf als de Fifa heeft ons duidelijk gemaakt dat de wedstrijden gespeeld moeten worden en dat wij als organiserend land zelf bepalen waar wij dat doen. En Tampa is voor ons momenteel de beste optie", aldus de Arubaanse voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina