Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Volleyballers Lyzecks naar Yellow Birds en Livo

Volleyballers Lyzecks naar Yellow Birds en Livo

07/03/2021 21:12 - John Zaalman

Lyzecks vs Yellow Birds in de mannen hoofdklasse in 2017. Een groot deel van de spelers van Lyzecks heeft de overstap gemaakt naar Yellow Birds.

Lyzecks vs Yellow Birds in de mannen hoofdklasse in 2017. Een groot deel van de spelers van Lyzecks heeft de overstap gemaakt naar Yellow Birds.  

PARAMARIBO - Meervoudig kampioen Lyzecks zal niet meedoen in de mannenhoofdklasse wanneer de volleybalcompetitie aanvangt. “We bestaan wel nog”, zegt routinier Robert Bakboord, die gelijk eraan toevoegt dat de club momenteel inactieve leden heeft.

Zestien van zijn spelers zijn vertrokken naar Yellow Birds (twaalf) en Livo (vier). "Ik heb ze naar daar gestuurd, omdat ze willen volleyballen. Het bestuur moet gaan werken, dan komen ze wel terug", meent Bakboord, die zelf ook in het Lyzecks-bestuur zit.

Dean Kasdi keert terug naar Livo. "We zijn, om eerlijk te zijn, naar een ander team gegaan om volleybal weer tot leven te brengen. Leonel Mahabali zou vanuit Yellow Birds naar ons, dus Lyzecks, komen en Zefanio Breinburg ook. Yellow Birds zou kapot gaan en dat is niet goed. Lyzecks zou hierdoor sterker worden en net als Yelyco verschillende kampioenschappen behalen."

Lyzecks is, zegt Kasdi, nooit afhankelijk van Bakboord of mensen rondom het bestuur geweest. "We deden alles zelf als we dingen moesten organiseren. Men moet niet wachten op trainers. Wat minder was van ons, is dat Lyzecks geen spelers creëerde. We keken alleen naar onszelf en wat we hadden, maar niet naar de generatie die na ons komt."

Zelf gelooft de talentvolle volleyballer dat hij en zijn teamgenoten weer gauw bij elkaar zullen zijn. "Dat hebben we met elkaar afgesproken wanneer volleybal weer in orde is in Suriname."

Mahabali geeft toe dat hij werkelijk zou vertrekken bij Yellow Birds. "Het bestuur van Lyzecks heeft ervoor gekozen alles on hold te zetten, waardoor mijn vertrek niet is doorgegaan. Het is sowieso goed voor Yellow Birds als we kijken naar de spelers die komen. We zullen zien hoe de club en oud-leden hierop reageren. Het zijn spelers die we goed kunnen gebruiken", aldus Mahabali.

Voorzitter Jabez Pross van de volleybalsectie van Yellow Birds is blij en enthousiast. "Yellow Birds ging qua spelersarsenaal door een dip. De komst van de nieuwe spelers bij de mannen is een goede boost voor de club. De afgelopen periode zijn ook veel spelers vertrokken, vandaar dat ons vrouwenteam nauwelijks meer bestaat. Dat was voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging", laat Pross optekenen.

De komst van de aanwinsten noemt hij motiverend naar spelers toe die de omnivereniging trouw zijn gebleven. "Dit vergroot zonder meer ook de kans om weer aan top te komen, aangezien we al negen jaar proberen om weer kampioen van Suriname te worden. Aan de andere kant is het heel jammer voor Lyzecks. Ze zijn oud-kampioen en hebben zowel nationaal als internationaal veel betekend voor volleybal. Ik hoop dat ze alles bij elkaar kunnen krijgen om weer van start te kunnen gaan."

De preses houdt er rekening mee dat de overgekomen volleyballers Lyzecks'ers zijn in hart en nieren. "We verwachten dat ze anytime kunnen vertrekken als hun club ze terugroept. We zijn blij dat we ze kunnen accommoderen en er zijn ook goede afspraken gemaakt. Ze moeten zich thuis voelen en wie weet wordt Yellow Birds hun nieuw huis."

Vrouwenkampioen Condor zal dit jaar niet meedoen aan de competitie. "We hebben ons in eerste instantie niet ingeschreven, omdat de club een jaar lang stillag", onderstreept voorzitter Haydee Margaret-Renardus. "We hebben de trainingen intussen opgestart en zijn drukdoendem te inventariseren wat wij nog aan spelers hebben."

Oefenmeester Eric Aikman geeft toe dat dit niet iets is dat hem moest overkomen. "We hebben een, op zijn zachts gezegd, bijzonder jaar achter de rug. Op alle fronten heeft het afgelopen jaar een bepaalde impact gehad, ook op de sport in zijn algemeenheid en in het bijzonder op het volleybal. Van het ene op het andere moment lag alles stil en maakte volleybal geen deel meer uit van ons dagelijks leven. Dat heeft ongetwijfeld negatieve consequenties."

Condor kwam aan het eind van het competitiejaar 2019/20 op een punt waar er een nieuwe start gemaakt moest worden in alle klassen. "In de lagere klassen waren wij net gestart om de opgelopen technische achterstand in te lopen en in de hoofdklasse diende zich een volledig nieuw team aan. Toen kwam Covid- 19 en alles werd in de kiem gesmoord. Nu, een jaar later is het voor ons niet haalbaar om onder deze omstandigheden aan de competitie deel te nemen."

Daarnaast is volgens Aikman de trainingszaal nog niet beschikbaar waardoor er nog geen aanvang gemaakt kan worden met de trainingen. Op een verantwoorde wijze de competitie over drie weken ingaan, is daarom niet mogelijk. "Condor heeft nooit meegedaan om het meedoen. Toen het bestuur mij vroeg naar mijn standpunt met betrekking tot deelname aan de competitie, heb ik ze mijn visie voorgehouden. Laat het komend competitiejaar aan ons voorbij gaan zodat we ons in alle rust kunnen voorbereiden op het competitiejaar 2021/2022." Los van Condor en Yellow Birds doet ook Avanti dit jaar niet mee met een vrouwenteam. Gideon zal in Saramacca uitkomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina