Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Het wordt een bruisend wereldje hier'

'Het wordt een bruisend wereldje hier'

08/03/2021 00:00 - Jason Pinas

In district Para werd zondag het startsein gegeven voor de bouw van een campus.

In district Para werd zondag het startsein gegeven voor de bouw van een campus. Foto: CDS  

HANOVER - "Dit is een mijlpaal. Het is een andere stap naar vooruitgang", benadrukte Rachel Aroepa zondag bij het startsein voor de bouw van een campus in district Para. Het project, dat naast de normale onderwijsfaciliteiten studentenhuisvesting bevat, komt op plantage Hanover nabij de Desi Bouterse Highway te staan.

Voor de bewoners van het district gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Volgens Aroepa, die namens hen sprak, zal de campus een ware verlichting zijn voor de leerlingen van Para, Brokopondo en Sipaliwini. Ze is president Chandrikapersad Santokhi en vicepresiden Ronnie Brunswijk, die het startsein hebben gegeven, bijzonder dankbaar. Het project is begroot voor ruim achttien miljoen US dollar en wordt gefinancierd uit een lening bij de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB).

Volgens minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur wordt het een zeer modern en complete campus inclusief "zwembad, medische post en winkeltjes". Het scholencomplex zal ruimte bieden aan iets meer dan elfhonderd leerlingen. Ruim zes honderd zullen ter plekke kunnen verblijven. De bewindsvrouw zei dat er op dit moment modern apparatuur wordt aangeschaft voor de ICT-lokalen.

Er is volgens haar ook een groep leerkrachten die speciaal wordt getraind om les te geven op een ander niveau. "Deze lokalen en de docenten zullen 's middags en in het weekend ter beschikking zijn voor iedereen die iets wil leren." Ze zei verder dat de sportfaciliteiten ook beschikbaar zullen zijn voor de kinderen van de buurt. "We hebben aan veel gedacht en we blijven nog nadenken. Het wordt een bruisend wereldje hier met een grote uitstraling."

De bewindsvrouw zei dat ook het curriculum van de campus vernieuwd zal worden. De nieuwe boeken, die intussen in samenspraak met internationale organisaties zijn ontworpen, worden binnenkort gedrukt. Ondernemend en oplossingsgericht denken wordt volgens de minister de nieuwe stijl van les geven. Het streven is om bij de opening van de schoolcampus gelijk te starten met het nieuwe systeem.

Het project moet binnen een jaar helemaal klaar zijn. Dit zei ingenieur Ignaz Ahmadali, die de directievoering doet. Echter, Santokhi wil in oktober al starten met de lessen. Het staatshoofd heeft in zijn toespraak duidelijk gemaakt dat desnoods een deel van de lokalen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar gereed moeten zijn. Ahmadali: "Als de president wat vraagt dan zeg je 'ja' we doen het. Dus we gaan proberen om het waar te maken."

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina