Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President: 'Ai wooko, laat je vaccineren'

President: 'Ai wooko, laat je vaccineren'

08/03/2021 17:17 - Amanda Palis

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag het startsein gegeven van de voorlichtingscampagne.

President Chandrikapersad Santokhi heeft maandag het startsein gegeven van de voorlichtingscampagne. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Libi langa en laat je vaccineren, want ai wooko!" Dat zei president Chandrikapersad Santokhi maandagmiddag bij de officiële lancering van de nationale informatiecampagne rond het Covid-19-vaccin.

Het staatshoofd riep de samenleving op om zich te laten informeren en te vaccineren. Hij deelde zijn eigen ervaring toen hij begin van dit jaar positief werd getest op Covid-19. Santokhi heeft twee weken moeten herstellen. "Je voelt die oorlog door je lichaam laaien, maar het blijft niet daarbij alleen want er moet ook worden nagegaan als het virus schade heeft toegebracht aan de organen", vertelde hij.

De president benadrukte dat hij staat te poppelen om te worden gevaccineerd. Echter, dat hoeft nog niet van de minister van Volksgezondheid die heeft aangegeven dat het staatshoofd al op een natuurlijke manier immuniteit heeft opgebouw. "But I am ready for the call", onderstreepte Santokhi.

De campagne wordt getrokken door The Back Lot onder leiding van Hennah Draaibaar. Er is maandag ook een officiële website (https://laatjevaccineren.sr/) gelanceerd waar alle nodig informatie over het vaccin staat, wat een mythe is en welke groepen nu aan de beurt zijn.

"We hebben gekozen voor The Back Lot omdat de overheid en haar partners, zoals de Paho en Unicef zich terug konden vinden in de gepresenteerde campagne", legde minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid uit. De bewindsman maakte ook bekend dat er al dertienhonderd doses van het vaccin zijn toegediend, verdeeld over zes ziekenhuizen en vijf RGD-poliklienieken. "Morgen starten we met vaccineren bij het Psychiatrisch Centrum Suriname", geeft Ramadhin aan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina