Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brunswijk belooft miljoenen aan stichting te schenken

Brunswijk belooft miljoenen aan stichting te schenken

09/03/2021 00:00 - Gilliamo Orban

Vicepresident Ronnie Brunswijk en zijn gezin heffen het glas op de stichting die maandag is opgericht.

Vicepresident Ronnie Brunswijk en zijn gezin heffen het glas op de stichting die maandag is opgericht.  

PARAMARIBO - "Mi no sabi omeni miljoen, omeni miljoen mi abi", antwoordt vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op een vraag van de Ware tijd hoeveel geld hij denkt te doneren aan de stichting. Hij heeft journalisten meegedeeld miljoenen te zullen doneren aan de stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling die maandag is gelanceerd. Zijn levenspartner Adolfine Cairo zit de organisatie voor. Een zoon en drie dochters van de vp zijn de overige leden van het stichtingsbestuur.

Brunswijk zegt dat zijn zoon nu belast is met zijn goudonderneming. "Ik kan hem zeggen: 'jongeman, zorg ervoor dat je elke maand wat kilo's goud aan de stichting schenkt'. Als hij bijvoorbeeld maandelijks twee kilo's geeft, is dat 20.000 US dollar", legt Brunswijk uit. De vp zegt dat met de oprichting van de stichting behoeftige mensen niet meer hoeven aan te kloppen bij zijn kantoor in het regeringsgebouw. Brunswijk zal de mensen verwijzen naar de stichting. "Mi no abi fu span mi ede moro", zegt de vp.

Hij schat dat er dagelijks tweehonderd mensen bij hem komen om financiële steun en dat hij hierdoor bijna niet kan werken. Hij zegt niet te weten hoeveel geld hij dagelijks of per maand uitgeeft aan sociale hulp. "Na Gado srefi e yepi mi, maar is echt veel", zegt hij. "Sommige mensen geeft je een SRD 100 en andere personen geef ik SRD 1.000. Er zijn mensen die hun huurhuis niet kunnen betalen of hun auto niet kunnen afbetalen", somt Brunswijk enkele kwesties op.

Hij is van oordeel dat de afbetaling van een auto hem niet regardeert. "Maar als je ziek bent en je kan de dokter niet betalen, wil ik je direct helpen." De vp geeft verder aan dat mensen in nood, zoals gezinnen die geen brood op tafel kunnen zetten, onmiddellijk worden bijgestaan. "Zulke dingen kan ik niet aanzien of aanhoren." Volgens Brunswijk komen ook mensen bij hem die hem willen oplichten. "Maar als je me kan overtuigen dat je hulp nodig hebt, ga ik je financieel steunen", aldus de vp.

Voorzitter Cairo legt uit dat de stichting is opgericht om een steun in de rug van haar man te zijn. "We willen structuur brengen in alle activiteiten zoals het liefdadigheidswerk dat hij doet. Het gaat misschien niet zo zeer om mensen die financiele hulp nodig hebben." Ze geeft aan dat een van de dochters opmerkte dat het wel belangrijk is te weten hoeveel geld haar vader dagelijks uitgeeft. Dat is de oorsprong van de stichting.

Cairo benadrukt dat er structuur moest worden gebracht. De stichting zal volgens haar ervoor zorgen dat Brunswijk een overzicht heeft welke activiteiten hij jaarlijks steunt. Ook zal hij hiervan een financieel verslag krijgen. De Stichting Ronnie Brunswijk voor Groei en Ontwikkeling is ondergebracht in het gebouw van de Young Women Christian Association (YWCA) aan de Heerenstraat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina