Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 8 besmettingen, verscherpte Covid-19-maatregelen

8 besmettingen, verscherpte Covid-19-maatregelen

01/04/2021 21:18 - Van onze redactie

8 besmettingen, verscherpte Covid-19-maatregelen

 

PARAMARIBO - Van de 153 personen die in de afgelopen 24 uur zijn getest op het coronavirus bleken acht besmet en testten 145 negatief. Suriname staat per donderdagavond op 9.130 personen die positief zijn getest op Covid-19.

Het aantal genezen burgers steeg naar 8.598, inclusief twee in het voorbije etmaal. In isolatie bevinden zich 21 positief geteste personen, op de intensivecareafdelingen liggen drie man en in de ziekenhuizen dertien.

Na de 'burgerlijke ongehoorzaamheid' tijdens Phagwa heeft het ministerie van Justitie en Politie besloten tijdens het paasweekend verscherpte maatregelen in te stellen. Op Goede Vrijdag en Tweede Pasen geldt dat de avondklok niet van elf uur 's avonds tot vijf uur in de ochtend duurt, maar om negen uur 's avonds ingaat.

Verder mogen er op lokaties met een openbaar karakter niet meer dan vijftig bezoekers worden toelaten, afhankelijk van de beschikbare capaciteit en met in achtneming van de social distance. Bij Wakapasi en Palmentuin, waar het op Phagwa zwart zag van mensen, zal er politie- en militaire bewaking zijn en zal de bestuursdienst van Paramaribo Noordoost controle uitoefenen.

Het ministerie zegt dat ook de politiecontrole in de buurten en in het verkeer wordt opgevoerd. "Bij misstanden zal er niet geschroomd worden om alle ten dienste staande middelen aan te wenden en ook hard op te treden", waarschuwt Juspol. Met de aangepaste/verscherpte maatregelen tijdens de paasdagen wordt beoogd de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina