Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ramadhin vraagt One Stop Shop geduld

Ramadhin vraagt One Stop Shop geduld

03/04/2021 00:00 - Amanda Palis

Wondbehandeling door medewerkers van de One Stop Shop. Deze dienstverlening ligt momenteel stil.

Wondbehandeling door medewerkers van de One Stop Shop. Deze dienstverlening ligt momenteel stil.  

PARAMARIBO - Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is niet blij met de manier waarop de overheid in de media wordt neergezet door de medewerkers van stichting One Stop Shop (OSS). “Het lijkt echt alsof wij als overheid niks doen terwijl er juist nu, na negen jaar, naar een structurele oplossing wordt gezocht om het voortbestaan van de stichting te kunnen garanderen”, zegt Ramadhin tegen de Ware Tijd.

De minister vindt het oneerlijk dat zijn departement wordt afgestraft door de medewerkers over een probleem dat niet slagvaardig is aangepakt door voorgaande beleidsmakers. "Ik vind het jammer dat zij zich zo uitlaten terwijl met bestuur en directie is afgesproken om een persstilte in te lassen zodat wij rustig een oplossing kunnen zoeken." Die oplossing geldt voor zowel de uitbetaling van het loon als voor de huisvesting.

De medewerkers leven in grote onzekerheid over wat er na deze maand met hen zal gebeuren. Het bestuur en de directie zeggen bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken een ontslagaanvraag te hebben ingediend voor het personeel. "We vinden het jammer, maar begrijpen deze stap, omdat de overheid geen garantie kan geven of OSS zal blijven bestaan", reageert Zohara Sylvester, die er zeven jaar werkt als Health Educator.

De dienstverlening voor wondverzorging en diabetes is gratis, maar ligt sinds vorige maand stil. De 54 medewerkers hebben begin maart een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk die toen heeft gegarandeerd dat het salaris tot en met eind april zal worden betaald. "We hebben vernomen dat inderdaad het geld is overgemaakt, maar niemand kan ons aangeven wat er na april gaat gebeuren en of we nog een baan zullen hebben", zegt Sylvester.

Volksgezondheid heeft enkele voorstellen gedaan om het OSS-team zijn werkzaamheden te laten hervatten in het Regionaal Ziekenhuis Wanica, maar de medewerkers zien dat niet zitten. "Dat ziekenhuis is veel te ver. Wie van onze klanten gaat daar komen voor wondbehandeling?" vraagt Sylvester zich af.

Om een nieuwe locatie te vinden - de vorige bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is wegens verbouwing niet beschikbaar - is volgens Ramadhin niet makkelijk. "We hebben gekeken naar verschillende locaties zoals het Militair Hospitaal, maar dat is voor een groot deel in gebruik bij het AZP. De RGD-polikliniek aan de Flustraat is een mogelijkheid, maar bekeken moet worden of die geschikt is", zegt de minister.

Hij is ervan overtuigd dat er een oplossing komt, alleen vraagt hij het personeel van OSS geduld. De bewindsman zegt dat de stichting met het Staatsziekenfonds praat over de mogelijkheid dat de dienstverlening wordt vergoed door de zorgverzekeraar. "Dit is alvast een stap richting eigen verdiensten binnen halen en de subsidie af te bouwen. Wij staan er daarom op dat er een akkoord komt, want je kunt niet voor altijd blijven leven van donaties, juist dat brengt onzekerheid", aldus Ramadhin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina