Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Campus Para moet meer zijn dan schoolplek'

'Campus Para moet meer zijn dan schoolplek'

05/04/2021 22:44 - Euritha Tjan A Way

'Campus Para moet meer zijn dan schoolplek'

 

PARAMARIBO - De school die komt in het district Para moet meer zijn dan een plek waar kinderen algemeen onderwijs zullen genieten. Dat is de stellige overtuiging van Helmut Gezius. De deskundige op het gebied van gemeenschapsontwikkeling pleit voor een aangepast curriculum dat zal maken dat deze school antwoordt geeft op de uitdagingen in de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini. "Anders zetten we alleen maar een gebouw op dat modern is in faciliteiten en opzet, maar verder geen toegevoegde waarde heeft voor haar omgeving", meldt Gezius.

De campus zal voorzien in secundair onderwijs op voj- en vos-niveau voor ruim elfhonderd leerlingen uit de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini. De bouwwerkzaamheden vallen onder het Secondary and Technical Education Support Project (STES) en worden gefinancierd door de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB). Het nieuwe scholencomplex zal verrijzen aan de Desi Bouterse Highway bij Hanover in district Para.

Gezius: "Om de scholencampus functioneel te maken voor het district zal het onderwijs dat aangeboden zal worden goed kunnen inspelen op het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden van de leerlingen gericht op het bevredigen van de behoeften in Para, Sipaliwini en Brokopondo en op het beter benutten van de menselijke, natuurlijke, culturele en economische rijkdommen van deze districten. Het verdient aanbeveling om gelijk ook te denken aan het aanbieden van hbo-onderwijs. Veel meer leerlingen kunnen dan in het gebied blijven om er te studeren en om er later te werken", vindt Gezius. Tijdens de eerste steenlegging voor de bouw van de campus meldde de minister dat er al lesmateriaal en nieuwe boeken zijn ontwikkeld voor de campus.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen