Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Werken Marcel Pinas in permanente collectie Stedelijk Museum

Werken Marcel Pinas in permanente collectie Stedelijk Museum

05/04/2021 18:06 - Euritha Tjan A Way

Werken Marcel Pinas in permanente collectie Stedelijk Museum

 

PARAMARIBO - "De elementen van de Surinaamse marroncultuur die ik meeneem in mijn werk zullen voor een groter publiek te zien zijn en dat stemt mij heel goed." Marcel Pinas is zeer ingenomen dat hij de eerste kunstenaar is die in Suriname woont van wie het Stedelijk Museum in Amsterdam stukken heeft gekocht voor een tentoonstelling.

Twee van zijn werken zijn opgekocht door het museum om toe te voegen aan de permanente collectie. Ze zullen deel zijn van de expositie over hedendaagse Surinaamse kunst. De tentoonstelling is later dit jaar.

De twee kunstwerken die zullen worden geëxposeerd zijn vrij groot. De bedoeling is dat ze enkele jaren te zien zullen zijn. "Het is niet alleen belangrijk voor mij, maar zeker ook voor Suriname", oordeelt Pinas.

De kunstenaar hoopt dat zijn toenemende bekendheid ook ertoe zal leiden dat Moengo, dat niet ver is van Pelgrimkondre waar Pinas geboren is, meer in de schijnwerpers zal staan en meer bezoekers zal trekken. Hij verzet vooral veel werk om de jeugd in Moengo en van het district Marowijne positief bezig te houden.

In januari werd bekend dat acht objecten, tekens uit het Afakaschrift, van Pinas vanaf mei permanent zullen staan in de gemeente Hoorn in Nederland. "Ik ben trots dat een deel van Suriname permanent in Nederland te zien zal zijn", reageerde Pinas toen. De objecten had hij eerder tentoongesteld in 2018 tijdens 'Tembe Afaka'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina