Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Borstkankeronderzoek nu mogelijk in AZP

Borstkankeronderzoek nu mogelijk in AZP

06/04/2021 17:29 - Amanda Palis

AZP-directeur Claudia Marica-Redan, Shirley Sowma van Newmont, radiologie hoofd Thakoer en radioloog Nicole Fernandes bij het vacuum biopsie-apparaat.

AZP-directeur Claudia Marica-Redan, Shirley Sowma van Newmont, radiologie hoofd Thakoer en radioloog Nicole Fernandes bij het vacuum biopsie-apparaat.  

PARAMARIBO - In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) kan er voortaan borstkankeronderzoek plaatsvinden met de ingebruikname van een vacuum biopsie-apparaat. "Een grote uitkomst voor de mamazorg", bevestigt Iswardath Thakoer, hoofd van de afdeling radiologie. Hij zegt dat patiënten nu niet meer speciaal naar het buitenland hoeven voor onderzoek, maar in het AZP terecht kunnen.

Met het vacuum biopsie-apparaat kan er - na een volledige diagnose - met zekerheid worden vastgesteld wanneer een patiënt borstkanker heeft of niet. "Het zal niet alleen de zorg bevorderen die wij hier bieden, maar de hele samenleving ten goede komen", verzekert Thakoer.

Newmont Suriname kwam met het geld (haast zestigduizend euro) over de brug, nadat het AZP in oktober 2019 aanklopte voor financiering. Elf maanden later werd het apparaat geleverd, maar door onder meer de Covid-19-pandemie was er enige vertraging, waardoor pas dinsdag de officiële overhandiging plaatsvond. "Wij zijn blij dat wij in staat zijn om deze bijdrage te leveren aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg", reageerde Shirley Sowma-Sumter, directeur externe relaties van Newmont.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina