Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Piloten Pegasus vrij na vals drugsalarm

Piloten Pegasus vrij na vals drugsalarm

08/04/2021 12:23 - Van onze redactie

Piloten Pegasus vrij na vals drugsalarm

Een toestel van Pegasus. (Foto ter illustratie) Foto: pegasus.sr  

PARAMARIBO - Jerome De Faria, directeur van Pegasus Air Services, klinkt als een gelukkig man aan de telefoon. Hij kreeg net de bevestiging dat twee piloten die waren aangehouden in Belém, Brazilië in vrijheid zijn gesteld.

"Ze vlogen dinsdag ernaar toe voor een repatriëringsvlucht. Aldaar bleek dat ook een pakketje met cosmetica mee moest. De Federale Politie vermoedde dat daar drugs in zat en op basis daarvan zijn ze aangehouden", legt de directeur uit aan de Ware Tijd. Het pakket was niet van de repatrianten.

De mannen hebben, naar later bleek, twee nachten in de cel doorgebracht, terwijl naar de mening van De Faria het simpel was om na te gaan of het wel of geen drugs was. Daarnaast is gelijk naar de piloten gegrepen, terwijl zij niets te maken hebben met het pakket. "Op dat stuk vind ik het optreden van de politie wel overdreven", redeneert De Faria.

Hij hekelt dat hij contact moest opnemen met de autoriteiten om gedaan te krijgen dat zijn piloten weer zo snel als mogelijk in vrijheid werden gesteld. "Dat had veel sneller gekund." De Faria kon ten tijde van het gesprek nog niet zeggen wanneer de piloten terugvliegen. "Ze zijn net in vrijheid gesteld. Ik denk dat ze naar het hotel gaan. Ik spreek ze later, maar ik denk dat ze mogelijk vrijdag of een dag later terugvliegen."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina