Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter: Geen verkiezingen bij CLO vrijdag

Rechter: Geen verkiezingen bij CLO vrijdag

08/04/2021 13:58 - Van onze redactie

Michael Miskin (r) en zeven andere bestuursleden kregen donderdag het gelijk aan hun zijde. De rechter oordeelde dat de verkiezingen die Ronald Hooghart heeft uitgeschreven vrijdag geen voortgang mogen vinden.

Michael Miskin (r) en zeven andere bestuursleden kregen donderdag het gelijk aan hun zijde. De rechter oordeelde dat de verkiezingen die Ronald Hooghart heeft uitgeschreven vrijdag geen voortgang mogen vinden.  

PARAMARIBO - De kortgedingrechter heeft donderdagmiddag het CLO Collectief, waarin acht bestuursleden van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) zijn verenigd, in het gelijkgesteld en bepaald dat de geplande bestuursverkiezingen van de CLO vrijdag niet mogen worden gehouden. Midden maart had het CLO Collectief onder leiding van Michael Miskin het kort geding aanhangig gemaakt.

De overwegingen van de rechter zijn nog niet bekend. Echter, de groep-Miskin had in haar proces aangegeven dat de verkiezingen niet op de juiste wijze waren uitgeschreven. Tijdens een infosessie woensdag had CLO-voorzitter Ronald Hooghart nog gezegd dat de verkiezingen vrijdag zouden plaatsvinden. Hij en Hugo Blanker zouden samen op een kandidatenlijst staan.

In november 2020 royeerde Hooghart de veertien lidbonden, waaraan de acht bestuursleden van het later opgerichte CLO Collectief leiding geven. Echter, de rechter oordeelde op 17 december dat het royement niet rechtsgeldig is.

Vorige maand maakte Hooghart vervolgens bekend dat de zittingstermijn van het bestuur wordt ingekort en dat hij Blanker voordraagt om de leiding bij de CLO over te nemen. Die mededeling sloeg als een bom in omdat het duo in onmin met elkaar leefde nadat Blanker zich 28 jaar terug met enkele bonden afscheidde van de CLO en de Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) stichtte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina