Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Investeerders interesseren voor exploitatie Brownsbergplateau

Investeerders interesseren voor exploitatie Brownsbergplateau

24/04/2021 00:00 - Euritha Tjan A Way

Investeerders interesseren voor exploitatie Brownsbergplateau

 

PARAMARIBO - Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu) en Conservation International Suriname (CIS) zetten maandag de eerste definitieve stappen om investeerders aan te trekken voor de exploitatie van het Brownberg plateau. Er wordt daartoe een Webinar gehouden om gegadigden te informeren over de voorwaarden waaraan die moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de vergunning daartoe.

Kenneth Cyrus, directeur van Stinasu legt uit dat de gegadigden vooral groen en in termen van ecotoerisme moeten denken. "Behoud van de natuur staat voor ons op de voorgrond en dat moet ook het geval zijn bij de investeerders. De geïnterneerden moeten een projectplan indienen en op basis van datgene wat erin staat, zal besloten wordt wie de toestemming krijgt om tot exploitatie over te gaan", legt Cyrus uit.

Bij het project dat een Public Private People Partnership (PPPP), behelst zal alleen het plateau van de Brownsberg verhuurd worden aan een ondernemer die het toeristisch aantrekkelijker zal moeten maken. "Het beheer van het park blijft Stinasu doen. Daarnaast zullen wij ook de controle doen dat de gekozen investeerder ook echt doet wat is overeengekomen", meldt Cyrus. Het Webinar start om 10 uur 's morgens en duurt tot 12 uur maandag. Inschrijving geschiedt vooraf.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina