Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Fonds kan jongeren weerbaar maken tegen effecten Herstelplan'

'Fonds kan jongeren weerbaar maken tegen effecten Herstelplan'

15/05/2021 05:54 - Merredith Bruce

Paul van Dun

Paul van Dun  

PARAMARIBO - Met een fonds waaruit jongeren kunnen putten om onder meer hun studie te betalen, zal de regering deze groep het best in staat stellen om de financieel-economische gevolgen die zullen voortvloeien uit het Herstelplan op te vangen. Dat is de mening van Paul van Dun van de studentenvereniging VMSS.

Zo een fonds moet, vindt hij, een driedelig doel hebben: voor studiefinanciering, huisvesting en ondernemerschap. Van Dun zegt dat er binnen de vereniging veel jongeren zijn die willen ondernemen maar de ondersteuning daartoe missen. "Als de overheid inspringt, zal ook de verdiencapaciteit van het land vergroten."

Verna Acton-Kapel (27), die pas is afgestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit, denkt dat het al een heleboel zal helpen als de overheid, ook al is het gedeeltelijk, de studiekosten helpt dekken. Ze beseft dat het Herstelplan een must is om de economie weer op rails te krijgen. Echter, meent ze, mag het geenszins zo zijn dat door de maatregelen die hieraan zijn verbonden, jongeren niet in staat zullen worden gesteld om - verder - te studeren, want "je studie is bepalend voor je toekomst".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen