Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder Jaden: 'Dit is zwaar voor me'

Moeder Jaden: 'Dit is zwaar voor me'

18/05/2021 09:50 - Merredith Bruce

Moeder Jaden: 'Dit is zwaar voor me'

 

WANICA - “Ik ben altijd streng voor hem geweest; als ik hem even niet zag begon ik al naar hem te zoeken”, zegt de 31-jarige Zinzi Wens, moeder van Jaden (7) die zichzelf met het dienstwapen van zijn opa door het hoofd heeft geschoten. Dit is zaterdag gebeurd aan de Carmen R. Jankiestraat te Santodorp.

De moeder weet niet hoe haar zoon het wapen heeft gevonden. Volgens berichten had de grootvader zijn dienstwapen onder zijn bed bewaard. Hij schrok wakker door het schot.

De moeder was op die dag samen met Jaden, zijn broertje van vier jaar en hun opa - haar vader - thuis. Nadat ze klaar waren met eten trok de grootvader zich terug in zijn slaapkamer en de jongens gingen hem achterna.

Ze hoorde kort daarna een schot vanuit de slaapkamer. Toen ze ging kijken zag ze haar zoon bloedend voor de klerenkast. Hij vertoonde op dat moment geen teken van leven meer.

Zinzi antwoordt beslist "nee" als haar gevraagd wordt of ze haar vader kwalijk neemt voor wat is gebeurd. "Ik ken mijn vader. Hij heeft zijn wapen al langer dan tien jaar en hij is erg verantwoord. Hij heeft meer dan vijftig kinderen opgevoed."

De voorlichtingsdienst van het Korps Politie Suriname liet maandag weten dat de grootvader, die hangende het onderzoek samen met het wapen was overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, na verhoor was heengezonden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de opa op bed naar muziek lag te luisteren en het wapen op de vloer onder zijn bed had geplaatst. "Zijn kleinzoon Jaden moet op een onbewaakt moment in de kamer zijn gekomen, het wapen hebben gezien en deze onopgemerkt hebben genomen", aldus het KPS. Daarna volgde het fatale incident.

Dat ze haar zoon op zo een manier heeft kwijtgeraakt maakt het verdriet groter voor Zinzi. Jaden, die de middelste was van drie zonen, werd zelf opgevoed door een tante in het binnenland waar de moeder woont en werkt. De plek waar het ongeluk is gebeurd is haar ouderlijk huis.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina