Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Atletiekbond maakt pas op plaats

Atletiekbond maakt pas op plaats

19/05/2021 10:04 - Marinio Balsemhof

Atletiekbond maakt pas op plaats

 

PARAMARIBO - De jongste Covid-19-maatregelen van de regering bieden individuele sporten de mogelijkheid om weer op te starten. Hoewel de drang naar trainingen en wedstrijden erg groot is, laat de Surinaamse Atletiekbond (SAB) zich niet daartoe verleiden. De cijfers tonen geen daling van het aantal besmettingen, dus acht het bestuur het nog niet veilig om zijn activiteiten weer op te starten.

"De Covid-19-maatregelen zijn inderdaad enigszins aangepast voor wat betreft individuele sporten, maar door de hoge toename van het aantal besmettingen lijkt het op dit moment niet raadzaam om wedstrijden of andere activiteiten te houden", verklaart SAB-voorzitter Dennis Mac Donald. Hij beaamt dat lidverenigingen wel proberen hun trainingen door te laten gaan, zij het aangepast en volgens de protocollen die de bond en het ministerie van Volksgezondheid zijn overeengekomen.

Mac Donald heeft er geen moeite mee en adviseert de verenigingen om naar eigen inzichten te handelen. "Het is moeilijk om instructies te geven die eventueel een impact kunnen hebben op veiligheid van de atleten. Er is geen structurele support, maar indien een verenging nodig heeft en bij ons aanklopt, zullen zij dan zeker de ondersteuning van de bond krijgen", aldus de voorzitter.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina