Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bewoners Albina schrikken van militair vertoon

Bewoners Albina schrikken van militair vertoon

20/05/2021 08:08 - Gilliamo Orban

Dit beeld boezemde de bevolking van Albina deze week vrees in.

Dit beeld boezemde de bevolking van Albina deze week vrees in.  

PARAMARIBO - "Ik vond de mitrailleur op het dak van hun wagen overbodig, maar dat is mijn mening", reageert districtscommissaris Clyde Hunswijk van Marowijne Noordoost. De patrouille van militairen met machinegeweer op het dak van voertuigen met een open laadbak door de straten van Albina heeft volgens de burgervader de mensen erg laten schrikken. De bewoners hebben zich hierover beklaagd. De dc kreeg video's van het militair vertoon opgestuurd.

De kapitein van de kazerne van Albina deelde Hunswijk mee dat in het kader van de bestrijding van Covid-19 de militairen de politie ondersteunen om het grensstadje te controleren. Het ging om soldaten die uit Paramaribo waren gekomen. Ze militairen zouden intussen weer zijn vertrokken. "Dit moet als een waarschuwing gelden voor de mensen om zich aan de coronaregels te houden heeft de kapitein me uitgelegd", zegt de burgervader.

De patrouille blijkt geen impact te hebben gehad op de boothouders. De dc beaamt dat ze woensdag normaal de oversteek maakten naar Frans-Guyana. Hunswijk haast zich te zeggen dat hij de gewapende machten van Suriname en de Franse kant ook wel zag patrouilleren op de rivier. Het personenverkeer naar het Franse grondgebied is verboden, omdat de grens met het buurland formeel is gesloten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen