Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Caribische voetbaltitel binnen handbereik Inter Moengotapoe

Caribische voetbaltitel binnen handbereik Inter Moengotapoe

25/05/2021 10:03 - Marinio Balsemhof

Inter Moengotapoe hoopt dinsdag Caribisch clubkampioen te worden.

Inter Moengotapoe hoopt dinsdag Caribisch clubkampioen te worden. Foto: Concacaf / Straffon Images / Francesco Spotorno  

PARAMARIBO - Dinsdag is een grote dag voor Inter Moengotapoe. De Surinaamse voetbalkampioen kan geschiedenis schrijven door voor het eerst in clubhistorie de titel te pakken in de Flow Concacaf Caribbean Club Championship. Inter zal in de finale dan wel moeten afrekenen met Cavaly Association Sportive uit Haïti.

Inter Moengotapoe zegevierde zondagavond met 3-1 over Metropolitan Football Academy door doelpunten van Romeo Kastiel (53'), Miguel Darson (69') en Rievaldo Doorson (86'), die aan de basis stond van de eerste twee goals. Diep in blessuretijd redde Marc Nieves de eer voor de tegenstander uit Puerto Rico. Cavaly AS stelde de finaleplek veilig door Association Sportive Samaritaine van Martinique met 2-0 te verslaan. Dorley Jean (30') en Karl Vitulin (77'/autogoal) waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

De titel biedt ook deelname aan de Scotia Concacaf Champions League. De runner-up komt uit in de Scotia Concacaf League. Bij Inter Moengotapoe heerst er optimisme op een goede afloop van de finale. "Indien wij het niveau van de tweede helft (tegen Metropolitan FA, ... red.) kunnen behalen en of vasthouden, worden wij zeker kampioen", klinkt coach Ramon Apoetiti vanuit Santo Domingo zelfverzekerd. Hij zegt dat zijn ploeg bruist van zelfvertrouwen en staat te popelen om het veld op te gaan.

Apoetiti weet dat het geen makkie zal worden. "Het wordt een harde dobber, maar Inter Moengotapoe gaat ervoor." De coach is enorm trots op zijn ploeg. Hij bestempelt het bereiken van de finale als een superprestatie, omdat het team zonder enige wedstrijdritme naar de Dominicaanse Republiek is afgereisd. Het voetbal in Suriname ligt al langer dan een jaar stil vanwege de Covid-19-uitbraak. Het verschuiven van het regionaal toernooi had ook impact op de voorbereiding. De coach is daarom blij met de progressie die bij elke wedstrijd te merken is.

De tweede helft van de halve finale vormde daarop geen uitzondering. "De ploeg uit Puerto Rico was een taaie. In de eerste helft kwamen wij maar niet in ons spel, omdat de tegenstander erg compact verdedigden. De ruimtes werden vooral in de eerste helft klein voor ons gehouden", analyseeert Apoetiti. "Na de rust hebben wij ons daaruit kunnen spelen en hebben zelfs drie keer gescoord", zegt hij trots. De tegenstander paste tegen Inter ook in de aanval een andere speelstijl toe. "In de vorige wedstrijd speelde zij met één spits, die de bal moest vasthouden en wachten op de aansluiting, maar tegen ons stonden er drie aanvallers opgesteld."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina