Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verwachtingen blok 58 nemen toe

Verwachtingen blok 58 nemen toe

09/06/2021 17:09 - Van onze redactie

Eric Vosburgh, Vice President of Worldwide Exploration van Apache.

Eric Vosburgh, Vice President of Worldwide Exploration van Apache. Foto: energycouncil.com  

PARAMARIBO - Apache en Total, de oliemaatschappijen die elk een belang van 50 procent hebben in blok 58, schijnen hoe langer hoe optimistischer te zijn over de olievoorkomens in het hun toegewezen gebied. Vier van de vijf succesvolle boringen voor de Surinaamse kust zijn in dat gebied.

In twee van de vier putten zijn de maatschappijen nu bezig de werkelijke voorkomens vast te stellen. De omvang van de voorkomens en productiepotentieel worden nu beschreven als "groter dan groot". "Wat ik zou willen aangeven is dat de uiteindelijke omvang van de voorkomens en productiepotentieel groot is. Ik denk dat ik een woord nodig heb dat groter is dan groot. Het is groot. Het is een groot blok dat we hebben ontdekt", zegt Eric Vosburgh, vice president exploratie van Apache.

Hij laat niet het achterste van zijn tong zien over de voorkomens die nu worden verwacht, maar ondertussen heeft investeringsbank Morgan Stanley vermoedens uitgesproken dat de voorkomens in blok 58 6,5 miljard vaten kan belopen. Vosbergh zei vorige week tijdens de Suriname Enegy Oil & Gas Summit al dat de uiteindelijke resultaten bekendgemaakt zullen worden op het juiste moment. "Maar we gaan richting vaststelling." Ondertussen wordt in het blok verder aan exploratie gedaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina