Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • SLM laat vliegtuig voor schuldeiser

SLM laat vliegtuig voor schuldeiser

13/06/2021 16:05 - Van onze redactie

SLM laat vliegtuig voor schuldeiser

Foto: SLM  

PARAMARIBO - Surinam Airways maakt bekend dat het B737-700 vliegtuig (PZ-TCT) geen deel meer zal uitmaken van haar vloot. Dat volgt na het voor de tweede keer aan de ketting leggen van het vliegtuig door de schuldeiser bij wie het vliegtuig geleased is.

De eerste keer dat het toestel aan de ketting werd gezet was in april van dit jaar toen de minister van Financiën Armand Achaibersing inkwam met een bedrag van 650.000 USdollar om het vliegtuig los te krijgen. Dit geld is gehaald uit dividend dat Staatsolie aan de Staat moest betalen. Het bedrijf meldt verder dat vluchten in de regio die met dit vliegtuig werden uitgevoerd tot nader order met ingehuurde vliegtuigen zullen worden onderhouden.

SLM heeft de Staat enige tijd terug een maandelijkse injectie van 2 miljoen US dollar gevraagd aan subsidie. Begin van de maand juni meldde de directeur Paul de Haan dat die elke dag in gesprek is hierover met de betrokken ministers. De Haan zei verder dat het niet meer ging om een vraag om subsidie aan de regering, maar eerder het voorleggen van deze overbruggingskrediet aan derden. "Met de regering kijken we nu hoe deze vraag verantwoordelijk neer te leggen bij derden en welke derden dat zouden kunnen zijn", aldus De Haan toen.

De SLM laat weten dat gestrande SLM- passagiers zondagmiddag in Paramaribo worden verwacht. Ze werden omstreeks 16.00 vanuit Georgetown naar Paramaribo vervoerd. SLM deed al het mogelijke haar commerciële verplichtingen na te komen en liet haar passagiers gisteravond overboeken op een vlucht van American Airlines naar Georgetown. Onder de gestrande passagiers bevinden zich enkele leden van de Nationale Selectie van Suriname onderweg van Canada naar huis. Ten einde de continuïteit van het bedrijf te garanderen wordt er hard gewerkt aan het herstelplan, meldt SLM ten slotte.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina