Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Marktverkopers willen ook voedselpakket

Marktverkopers willen ook voedselpakket

18/06/2021 08:06 - Aidy Pinas-Agodeba

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelt een voedselpakket uit in Nickerie. Marktventers hopen ook in aanmerking te komen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid deelt een voedselpakket uit in Nickerie. Marktventers hopen ook in aanmerking te komen. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Marktverkopers hopen dat ze ook in aanmerking komen voor voedselpakketten van de overheid. Charlton Lieuw Choi, voorzitter van de Belangenorganisatie van de Centrale Markt, zegt tegen de Ware Tijd dat er contact is gelegd met de coördinator van het pakkettenproject.

De overheid heeft tachtigduizend voedselpakketten, die landelijk zullen worden verdeeld aan behoeftigen en personen die getroffen zijn door de overstroming. Het project is gestart in Coronie. "Als we de pakketten krijgen kunnen wij dan als organisatie kijken hoe wij die kunnen verdelen met inachtneming van de Covid-regels."

Lieuw Choi hoopt dat er spoedig een doorbraak komt voor wat betreft de Covid-19-steun. Hij vraagt zich wel af of deze met terugwerkende kracht zal worden uitbetaald of niet. "We weten dat je niet iedereen tevreden kan stellen, maar deze groep heeft te lang ernaar uitgekeken."

Hij wenst te benadrukken dat de marktverkopers geen mensen zijn die afhankelijk zijn van de overheid, omdat ze kleine ondernemers zijn. Door onder meer de gezondheidssituatie in het land zijn ze in moeilijk vaarwater terechtgekomen en hebben ze wat ondersteuning nodig om het hoofd boven water te houden.

Er zijn ruim 2.300 marktverkopers in Paramaribo die een gelijke kans willen. Ze maken zich ernstig zorgen over het uitblijven van de Covid-19-steun, vooral omdat ze al maanden zonder inkomen zitten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina