Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dood Walter Bouterse zorgt voor schokgolf

Dood Walter Bouterse zorgt voor schokgolf

22/06/2021 22:18 - Sharon Singh

De lijkwagen van Poese verlaat de woning aan de Bazaltstraat met het lijk van Walter Bouterse, gadegeslagen door een aantal belangstellenden.

De lijkwagen van Poese verlaat de woning aan de Bazaltstraat met het lijk van Walter Bouterse, gadegeslagen door een aantal belangstellenden. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - Ongeloof! Dat is het sentiment dat dinsdag vanaf iets na twaalf uur 's middags domineert in het land. Ongeloof dat Walter Bouterse er niet meer is, maar ook ongeloof dat hij zichzelf van het leven zou hebben beroofd. De kleinzoon van ex-president Desi Bouterse werd 26 jaar.

Het nieuws over het heengaan van Bouterse houdt velen bezig. Ook op straat is het niet anders. "Ik kan niet geloven dat hij dood is", "Waarom?", "Wat gebeurt er in Suriname?" zijn reacties van enkele jongeren die langs de straat uitrusten tijdens het joggen.

"Het is niet makkelijk, maar we proberen door te gaan. De familie is eerder bij elkaar gekomen om elkaar een hart onder de riem te steken. Het is zwaar, maar op dit moment wil ik niets meer kwijt", zegt een naaste familielid.

Het ontzielde lichaam werd dinsdag door een familielid ontdekt. Volgens bekomen informatie had de persoon een afspraak met Bouterse, maar kon hij hem niet bereiken. Hij besloot daarom naar de woning aan de Bazaltstraat te rijden, waar hij stuitte op de levenloze Bouterse, die een in- en uitschot had in het hoofd.

Er zijn sterke vermoedens dat het om een zelfmoordgeval gaat. Ter plekke zijn er geen sporen van inbraak aangetroffen. Het lijk en het vuurwapen zijn in beslag genomen. Het onderzoek ter plekke werd rond zes uur 's avond na haast zes uur beëindigd.

Poese Bij Walter Bouterse

Bouterse, die studeerde aan de Anton de Kom Universiteit, werd in 2015 gekozen tot Jeugdambassadeur voor de United Nations Millennium Development Goals (MDG). Over zijn adoratie voor grootvader Desi Bouterse, maakte hij geen geheim. "Ik adoreer mijn grootvader. Hij is mijn rots en houvast", vertelde Walter ooit in een interview met de Ware Tijd.

Toen het nieuws over zijn dood dinsdag bekend werd, trokken heel veel mensen naar de woning. Op gegeven moment werd de weg afgezet. Op Facebook stroomden condoleances van vrienden en kennissen binnen, maar waren er ook velen die zich minder vleiend uitlieten over de overledene en zijn familie. Weer anderen trokken het heengaan in de politieke sfeer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina