Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Examenleerlingen 30 juni weer naar school

Examenleerlingen 30 juni weer naar school

23/06/2021 00:00 - Van onze redactie

Examenleerlingen 30 juni weer naar school

 

PARAMARIBO - Het fysieke onderwijs in Suriname wordt op 30 juni hervat. In eerste instantie voor examenkandidaten van voj- en vos-scholen. Dat besluit heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) dinsdag meegedeeld aan schoolleiders.

Leerkrachten/leraren en leerlingen/studenten moeten zich volgens de instructies van OWC volgende week woensdag melden op de scholen. Het rooster, dat gold voor het eerste kwartaal, zal daarbij worden gehanteerd. Verder dienen alle Covid-19-protocollen strikt worden nageleefd. In de klassen zullen maximaal vijftien leerlingen/studenten mogen zitten.

De directeuren en coördinatoren worden op 28 juni op school verwacht om voorbereidingen te treffen. Met de schoonmaakwerkzaamheden zal er woensdag een aanvang worden gemaakt. De brief is ondertekend door Yuro Dipotaroeno en Gracia Ormskirk, respectievelijk waarnemend directeur Algemeen Vormend Onderwijs en directeur Beroepsonderwijs.

Het fysieke onderwijs werd op 9 april stopgezet vanwege het fors oplopen - verdrievoudiging van het aantal besmettingen. "Een dergelijke situatie hebben wij bij de eerdere golven niet meegemaakt. Dit geeft aan dat wij te maken hebben met sneller verspreidende varianten van het virus in de afgelopen tien tot veertien dagen", verklaarden de autoriteiten toen.

Op 1 juni erkende OWC-minister Marie Levens tijdens een virtuele persconferentie via Zoom dat er een grote achterstand is in het onderwijsproces. Echter, de bewindsvrouw was niet ontevreden met wat er tot dat moment aan leerstof was behandeld. "Wij hebben 60 tot 70 procent wél af en dat is een enorm succes", oordeelde de bewindsvrouw.

Tijdens de persconferentie presenteerde Levens de aangepaste overgangsnormen. Bepaald werd onder meer dat het schooljaar wordt afgesloten op basis van het eerste en tweede kwartaal. Bij de overgang krijgen de leerlingen van lagere klassen op het mulo, havo en VWO een rapport met aangepaste overgangsnormen. Op glo-niveau geldt een observatieformulier en voortgangsrapport.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina