Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Walter Bouterse

COMMENTAAR: Walter Bouterse

24/06/2021 12:00

COMMENTAAR: Walter Bouterse

 

DAT WALTER BOUTERSE dinsdag een einde aan zijn korte leven heeft gemaakt, heeft tot een golf van verbazing en ontzetting geleid. Logisch, want de 26-jarige Bouterse-telg was vooral in de uitgaanswereld een vaak geziene gast en had veel vrienden en kennissen die een graantje wilden pikken van zijn flamboyante levensstijl.

Al snel na het bekend worden van het trieste nieuws, verzamelden velen van hen zich bij zijn woning aan de Bazaltstraat in Paramaribo-Noord. Even snel doken, vooral op sociale media, de schaamteloze complottheorieën op over wat er was gebeurd. Ook nadat, volgens een officiële verklaring woensdag van het Korps Politie Suriname er echt sprake was van zelfmoord en er geen aanwijzingen waren voor een misdrijf, werden nog tal van berichten de wereld ingestuurd, die het tegendeel beweerden.

De meest fantasierijke verhalen werden bedacht die er allemaal op neerkwamen dat er sprake was van een afrekening en dat hij door negen, twaalf of zelfs zestien kogels was omgelegd. Alleen over het aantal leken de meningen verdeeld. In veel versies waren de recente drugsonderscheppingen op de Tafelberg en bij Kaaimangrasi de directe aanleiding. Indianenverhalen die nergens op zijn gebaseerd en waarvoor ook de politie geen enkele grond van waarheid voor heeft gevonden.

Walter Bouterse had de pech dat zowel zijn vader Dino als zijn opa Desi, onze ex-president, veroordeelde cocaïnecriminelen zijn en dat kortzichtige mensen dan automatisch aannemen dat je ook met je neus in de drugs zit. Enig bewijs is daar echter nooit voor gevonden. De jonge Bouterse stond bij zijn vrienden en zakelijke relaties bekend als een vrolijke knaap die vrijgevig was en zijn werk altijd serieus aanpakte.

Wat de reden is dat hij uit het leven is gestapt, zal waarschijnlijk altijd een raadsel blijven. Zoals dat vaak het geval is bij suïcide. Al die mensen die er kennelijk op kicken valse verhalen rond te sturen, moeten echter één ding heel goed beseffen: Walter Bouterse was een medeburger, met een vrouw, kind, vader, moeder, broer(tje)s, zussen en zusjes, een opa en een oma. Wat je ook van ze vindt en hoe je ook over hen denkt, het zijn allemaal mensen die van hem hielden en nu in diepe rouw zijn gedompeld. Dan helpt het niet allerlei valse verhalen rond te sturen, die alleen maar voor meer pijn zullen zorgen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina