Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • U20-vrouwenselectie Suriname loot Grenada en Belize

U20-vrouwenselectie Suriname loot Grenada en Belize

25/06/2021 10:03 - Marinio Balsemhof

De poule-indeling van de kwalificatie na de loting van donderdag.

De poule-indeling van de kwalificatie na de loting van donderdag. Foto: Concacaf  

PARAMARIBO - "Ik ga de training zo voorzichtig opbouwen, rekening houdend met de lange rustperiode en daarna zullen wij geleidelijk aan intensiveren." Dat is het voornemen van Hesron Jeroe, die een kleine drie maanden heeft om de nationale U20-vrouwenvoetbalselectie klaar te stomen voor de Concacaf Women's Under-20 Championship Qualifiers.

De Surinaamse voetbalvrouwen onder twintig jaar moeten in september aan de bak. Bij de loting van werden zij donderdag in poule D ingedeeld met Grenada en Belize. De speellocatie van de wedstrijden wordt nog bekendgemaakt.

Het wordt hoe dan ook een zware klus voor Jeroe. Het voetbal ligt ongeveer anderhalf jaar stil en het is bekend dat Suriname wat vrouwenvoetbal achterloopt op de regio. Daarbovenop heeft Jeroe niet kunnen scouten en is hij aangewezen op spelers van eerdere selecties: het U17-team en speelsters van de U20-selectie die nog speelgerechtigd zijn.

Tegenover de Ware Tijd stelt de coach dat hij al plannen heeft hoe de vrouwen binnen iets meer twee maanden zo fit mogelijk te krijgen en de uitdagingen te overbruggen. Maandag is de eerste bijeenkomst met het team. De Surinaamse Voetbalbond is inmiddels al bezig om alle protocollen in orde te krijgen om een zo vlot mogelijke start te hebben.

De loting vond plaats in het Concacaf-hoofdkwartier in Miami, Florida. Er zijn drie ronden: kwalificatie, groepsronde en knock-outfase. In de kwalificatie (drie groepen van drie en één van vier) komen uit de Amerikaanse Maagdeneilanden, Anguilla, Antigua en Barbuda, Belize, Bermuda, Curaçao, Dominica, Grenada, Kaaimaneilanden, Martinique, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines en Suriname.

Na round-robin plaatsen de groepswinnaars van de kwalificatie zich direct voor de knock-outtfase. De groepsfase en knock-outronde vinden in het eerste kwartaal van 2022 plaats. De zestien landen zullen worden verdeeld in vier groepen. Na round-robin plaatst de topdrie van elke ploeg zich voor de ronde van zestien, waarin ze gezelschap krijgt van de vier kwalificatiewinnaars.

De volledige knock-outfase (ronde van zestien, kwart- en halve finales, wedstrijd om de derde plaats en finale) behelst één enkele wedstrijd met directe uitschakeling. De uiteindelijke winnaar, runner-up en nummer drie kwalificeren zich voor de Fifa U-20 Women's World Cup 2022 in Costa Rica.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen