Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vuurwapens gestolen bij ex-president Bouterse

Vuurwapens gestolen bij ex-president Bouterse

25/06/2021 18:15 - Ivan Cairo

Vuurwapens gestolen bij ex-president Bouterse

 

PARAMARIBO - Uit de wapenkamer in de woning van ex-president Desi Bouterse zijn een aantal vuurwapens gestolen. Woensdag is hierover aangifte gedaan bij de politie. VHP-fractielid Mahinder Jogi heeft hierover vragen gesteld aan de regering. Volgens zijn informatie werd reeds een onderzoek ingesteld door de werkarmen van justitie. Fungerend parlementsvoorzitter Gregory Rusland vluchtte in een schorsing om met de president en vicepresident af te stemmen over deze kwestie.

Na de schorsing stelde Rusland, dat de informatie "bekend is" en dat het parlement later op de dag informatie daarover zal krijgen. NDP-fractieleider Rabin Parmessar vroeg dat voorzichtig wordt omgegaan met deze zaak. De door Jogi verschafte informatie kwam bij Parmessar als "bliksem" over. "Ik kan mij dat niet voorstellen", aldus de politcus. Evenals Parmessar stelde Jogi dat deze kwestie zo omzichtig mogelijk dient te worden aangepakt.

Van de regering wilde hij weten of er nadere informatie is die met het parlement gedeeld kan worden. Uit kringen bij justitie wordt bevestigd dat onderzoek wordt gedaan naar verduistering van vuurwapens en munitie bij Bouterse. Deze werden weggenomen uit de wapenkamer die in beheer waren van de veiligheidsentourage van de ex-regeringsleider. De recherche van de politie en de Militaire Politie zijn belast met het onderzoek. 

President Santokhi zal later op de dag als hij aan het woord komt De Nationale Assemblee informeren wat er aan de hand is. Enige tijd geleden deelde de regeringsleiding mee dat de laatste ontmoetingen die zij hadden met de ex-president gingen over de afbouw van faciliteiten en voorzieningen die hij als ex-regeringsleider van staatswege nog had en hoe die afgebouwd zouden worden. Ook werd gesproken over de overdracht van vuurwapens die als uitrusting van zijn beveiligingsmensen nog onder zijn beheer waren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen