Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Grondig onderzoek naar wapendiefstal bij ex-president

Grondig onderzoek naar wapendiefstal bij ex-president

26/06/2021 11:08 - Ivan Cairo

Grondig onderzoek naar wapendiefstal bij ex-president

Foto: Ter illustratie  

PARAMARIBO - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een diepgaand strafrechtelijk onderzoek gelast naar de verdwijning van een stel vuurwapens en munitie op een prive-locatie de woning van ex-president Desi Bouterse. President Chandrikapersad Santokhi heeft De Nationale Assemblee aan het einde van de tweede ronde van de begrotingsbehandeling geïnformeerd dat eerder deze week aangifte bij de Militaire Politie is gedaan over de wapendiefstal.

Het staatshoofd gaf aan dat door het incident bij de ex-regeringsleider een ernstige inbreuk is gemaakt op de veiligheid van het land. Daarom moet in deze zaak snel opheldering worden gebracht. Om welke type vuurwapens het gaat is vooralsnog niet bekend. Santokhi hield het parlement voor dat de regeringsleiding, de minister van Defensie en de waarnemend procureur-generaal in kennis zijn gesteld van het voorval. Het onderzoek naar deze zaak staat onder supervisie van de auditeur-militair.

De regering heeft het OM gevraagd om bij dit onderzoek de onderste steen naar boven te halen. Naar aanleiding van de diefstal bij de ex-president zal het controlesysteem van vuurwapens die eigendom zijn van de staat worden verscherpt. Minister van Defensie, Krishnakoemarie Mathoera, heeft daartoe reeds instructies gekregen. De zaak van de wapendiefstal bij Bouterse werd aangekaart door VHP-fractieleider Mahinder Jogi die de regering opriep omzichtig met deze kwestie om te gaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina