Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Diana Pokie opgenomen in ziekenhuis

Minister Diana Pokie opgenomen in ziekenhuis

01/07/2021 09:36 - Ivan Cairo

Diana Pokie op 16 juli 2020 bij haar aantreden op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer als de nieuwe minister van voornoemd departement.

Diana Pokie op 16 juli 2020 bij haar aantreden op het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer als de nieuwe minister van voornoemd departement. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer is woensdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Naar de Ware Tijd verneemt kreeg de bewindsvrouw pijn op de borst waarna zij zich voor medische hulp aanmeldde bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Volgens bekomen informatie wordt Pokie op de Intensive Care-afdeling verpleegd.

Desgevraagd zegt Alven Roosveld, directeur van de Communicatiedienst Suriname, alleen te kunnen bevestigen dat minister Pokie "in het hospitaal vertoeft". Zij is op advies van de medische specialist voor observatie opgenomen. Nadere bijzonderheden over haar toestand zijn niet beschikbaar en is daarover is verder niets bekend.

Op 12 mei werd minister Pokie met verplicht verlof gestuurd door de president na klachten van de vicepresident over vermeende onregelmatigheden bij de uitgifte van houtconcessies door de bewindsvrouw. De president heeft vervolgens een onderzoekscommissie ingesteld om na te gaan of er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan.

De commissie deed echter geen rechtmatigheidsonderzoek over de vermeende onregelmatigheden omdat de onpartijdigheid van de voorzitter zwaar in twijfel werd getrokken. President Chandrikapersad Santokhi wees daarna een andere commissie aan om de rechtmatigheidstoetsing te doen. De uitkomst van dat onderzoek, voor zo ver dat al heeft plaatsgevonden, is onbekend.

Tijdens gesprekken met de bewindsvrouw was voorgesteld om haar na het verlof aan te stellen als minister van Regionale Ontwikkeling en Sport. Echter, nadat Pokie instemde met dat voorstel, gaf vicepresident Ronnie Brunswijk aan dat dit eerst in de partij, Abop, zou worden besproken voor een definitief standpunt of besluit.

Wat het besluit binnen Abop is geworden is nog niet bekend en ook de regering heeft over deze kwestie verder geen mededelingen gedaan. Ook tijdens de begrotingsbehandeling vorige week in het parlement hield de regering zich hierover op de vlakte. Intussen wordt vernomen dat indien Pokie niet terugkeert in het kabinet Abop-fractieleider Dinotha Vorswijk als nieuwe minister van grond- en boszaken wordt getipt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina