Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zesde onlineregistratie Covid-19-steun

Zesde onlineregistratie Covid-19-steun

01/07/2021 05:52 - Van onze redactie

Zesde onlineregistratie Covid-19-steun

 

PARAMARIBO - Tussen 5 en 9 juli kunnen individuen en bedrijven zich registreren voor de financiële ondersteuning, de zogenoemde 'Covid-19-steun', die de regering toekent. Het geld krijgen ze vanaf de maand van registratie tot het project ten einde loopt. Verduidelijkt wordt dat deze mensen niet in aanmerking komen voor de Covid-19-steun over de eerdere maanden waarin deze is uitbetaald, de zogenoemde terugwerkende kracht.

In het persbericht wordt aangegeven dat de zesde onlineregistratie slechts toegankelijk is voor mensen en organisaties die zich in de voorgaande zes maanden van 2021 niet hadden opgegeven. Benadrukt wordt dat de steun pas wordt toegekend na screening. De mensen die zich in 2020 hadden geregistreerd en dat niet hadden gedaan tussen februari en mei 2021 worden gevraagd om zich opnieuw op te geven tijdens deze zesde onlineregistratie.

De steun wordt toegekend aan burgers en bedrijven die door de Covid-19-pandemie zijn getroffen, met name personen die in loondienst zijn of waren en vanwege de coronauitbraak minder ontvangen of zijn ontslagen, kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's), kleine zelfstandigen en grote bedrijven die de deuren moesten sluiten of verminderde inkomsten hadden. Dat zou vanaf maart 2020 het geval moeten zijn.

Benadrukt wordt dat de Covid-19-uitkering van tijdelijke aard is en dient om mensen die door de Covid-19-pandemie in een noodsituatie zijn geraakt, een helpende hand te bieden. Alle werkzame personen (kleine/micro ondernemers, kleine zelfstandigen en grote ondernemers) die kunnen aantonen dat zij een verminderd inkomen hebben en niet in staat zijn adequaat in hun levensonderhoud te kunnen voorzien of de bedrijfsvoering niet adequaat kunnen voortzetten, mogen zich registreren. "Indien blijkt dat personen of bedrijven onjuiste informatie hebben verstrekt om het resultaat te manipuleren, zullen er ernstige maatregelen worden getroffen", wordt gewaarschuwd.

KMO's en kleine zelfstandigen die geen bankrekening hebben, moeten een kopie van hun identiteitskaart, uittreksel uit het CBB-bestand en financiële gegevens over de afgelopen drie jaar overleggen. Voor personen in loondienst met verminderd inkomen en werklozen geldt een kopie van de ID-kaart. Indien ze geen bankrekening hebben moeten ze ook een CBB-uittreksel opsturen. Met de uitvoering van de onlineregistratie zijn belast de ministeries van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken en Financiën en Planning (Belastingdienst Suriname).

De onlineregistratie kan via de websites van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (http://atm.gov.sr/) en de Belastingdienst Suriname (https://belastingdienst.sr/), de Facebookpagina's van AWJ (https://www.facebook.com/minarbeidwerkgelegenheidjeugdzaken) en Financiën en Planning (https://www.facebook.com/ministerievanfinancienenplanning) en de Belastingdienst Suriname (https://financien.sr/covidsteun2021).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina