Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Donk haalt bakzeil

Kort geding opheffing Covid-19-maatregelen afgewezen

02/07/2021 15:55 - Van onze redactie

Kort geding opheffing Covid-19-maatregelen afgewezen

 

PARAMARIBO - Het kort geding dat websitebouwer Karel Donk heeft aangespannen tegen het ministerie van Volksgezondheid is afgewezen. Dit deelt het ministerie vrijdag mee in een persbericht.

Donk had het kort geding aangespannen om onder meer de avondklok, het uitgaansverbod, het verbod op samenscholingen en bijeenkomsten, het verbod op groeps- en contactsporten en het verplicht sluiten van scholen, bedrijven, winkels, restaurants en andere publiekelijk toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten, op te schorten. In zijn verzoekschrift schreef hij dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat deze beperkingen het aantal Covid-19-gevallen zouden doen afnemen.

Daarnaast stelde hij ook dat deze maatregelen, die voortvloeien uit de wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand, juist wel enorme directe en indirecte gevolgen hebben en schade aanbrengen aan de economie. De zaak is op 7 juni voor de eerste keer in behandeling genomen, waarbij beide partijen hun standpunt hebben verdedigd.

Deze zaak is de tweede die Donk heeft aangespannen tegen de staat. Bij de vorige begin maart eiste Donk samen met voedseltechnoloog Ricky Stutgard dat het dragen van mondkapjes niet meer verplicht gesteld zou worden. Er zou volgens beiden veel bewijs zijn dat deze maatregel schadelijk is voor de gezondheid. Ook in die zaak bleef succes uit. Beide zaken werden ingediend met wetenschappelijke studies als bewijs van de eiser.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina