Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nog geen klaarheid wapendiefstal bij ex-president

Nog geen klaarheid wapendiefstal bij ex-president

04/07/2021 11:02 - Van onze redactie

Nog geen klaarheid wapendiefstal bij ex-president

Foto: Ter illustratie  

PARAMARIBO - De justitiële onderzoeksautoriteiten hebben nog geen klaarheid gebracht in de wapendiefstal bij oud-president Desi Bouterse. In hoeverre er reeds verdachten in beeld zijn gebracht of aangehouden is onbekend. Onlangs werd bekend dat de ex-president aangifte heeft gedaan naar de verdwijning van een aantal vuurwapens van de staat en een partij munitie die onder zijn beheer vielen. Wanneer de diefstal is gepleegd of ontdekt is vooralsnog onduidelijk.

"Het onderzoek is nog gaande, waarbij zowel het ministerie van Justitie en Politie en Defensie bij betrokken zijn. Het heeft de hoogste prioriteit", zegt minister Albert Ramdin desgevraagd. "Uit het onderzoek zal moeten blijken op welke wijze deze wapens bij de ex-president terecht zijn gekomen. Het onderzoek is nog gaande, derhalve is er nog geen informatie over wie betrokken was bij de vermissing van de wapens. Laten we het onderzoek rustig afwachten", voegt hij eraan toe.

Aan de vermoedelijke wapendiefstal werd op 25 juni ruchtbaarheid gegeven toen VHP-assembleelid Mahinder Jogi hierover vragen stelde tijdens de begrotingsbehandeling. President Santokhi informeerde het parlement daarna dat ex-president Bouterse aangifte heeft gedaan en dat onder leiding van de auditeur-militair het Openbaar Ministerie een diepgaand onderzoek laat instellen. Het Openbaar Ministerie heeft tot nu toe geen enkele officiële bekendmaking gedaan over de aangifte en het onderzoek.

Dezelfde week dat er aangifte werd gedaan over de vermissing van de vuurwapens, werd het levenloze lichaam van Walther Bouterse, kleinzoon van de ex-president, in zijn huis aangetroffen. Hij had een schotverwonding aan het hoofd en werd een pistool bij het lijk aangetroffen. Volgens het onderzoek van de Forensische Opsporing heeft de Bouterse-telg de hand aan zichzelf geslagen. In de samenleving circuleren geluiden als zouden de wapendiefstal en de zelfdoding met elkaar te maken hebben. De uitvaart van Bouterse heeft zaterdag plaatsgevonden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina