Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouwen Jarikaba verdelen honderd voedselpakketten

Vrouwen Jarikaba verdelen honderd voedselpakketten

05/07/2021 05:54 - Van onze redactie

Een deel van de initiatiefgroep van de Vrouwenorganisatie Jarikaba en omgeving.

Een deel van de initiatiefgroep van de Vrouwenorganisatie Jarikaba en omgeving.  

JARIKABA - Enkele vrouwen van Jarikaba en omgeving in district Saramacca hebben zondag honderd pakketten met basisgoederen verdeeld onder behoeftige seniorenburgers van 65 jaar en ouder. De geste was de eerste activiteit van 25 vrouwen die zich zaterdag formeel hebben gebundeld.

Het collectief wil zich inzetten voor de belangen van de vrouw, maar in het bijzonder behoeftige, alleenstaande moeders en zwakke gezinnen in het ressort. De huidige financieel-economische situatie in het land trekt namelijk een enorme wissel op de gezinshuishoudens. "Het is meestal aan de vrouw gelegen hoe zij dagelijks de eindjes aan elkaar moet knopen", stelt de vrouwenorganisatie Jarikaba en omgeving.

Aangegeven wordt dat de Covid-19-pandemie enorm veel zorgen baart omdat het een dubbele aanslag pleegt op het welzijn van de gezinnen. "De scholen zijn gesloten waardoor de kinderen thuis moeten blijven. Dit maakt het zwaarder voor de vrouwen om in deze moeilijke tijd te gaan werken om het gezinsinkomen te verruimen. Daarnaast neemt het probleem van huiselijk geweld toe vanwege de heersende situatie", aldus de bundeling.

De vrouwenorganisatie werd zaterdag formeel geformaliseerd na een gesprek met districtscommissaris Sherin Bansi-Durga die haar volle ondersteuning heeft toegezegd aan dit initiatief van de vrouwen uit Jarikaba. De burgermoeder zei daarbij dat alleen door samenwerking aan de basis de gemeenschap in staat zal zijn om de enorme problemen waarmee het land worstelt aan te pakken.

Bansi-Durga heeft de initiatiefnemers haar ondersteuning toegezegd en gaf ook aan ervoor te zullen zorgen dat dit initiatief navolging krijgt in de overige ressorten van Saramacca. De Vrouwenorganisatie Jarikaba en omgeving heeft als dagelijks bestuur A. Oedairadjsingh (voorzitter), F. Horacius en A. Narain.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina