Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Noodhulppakketten voor dertien sociale instellingen

Noodhulppakketten voor dertien sociale instellingen

07/07/2021 05:54 - Van onze redactie

Cyfranie Kappar van Bureau Eenheid (l) overhandigde de pakketten aan Het Blauwe Nest.

Cyfranie Kappar van Bureau Eenheid (l) overhandigde de pakketten aan Het Blauwe Nest. Foto: CDS  

PARAMARIBO - Dertien opvang- en zorginstellingen hebben dinsdag noodhulppakketten met rijst, aardappelen, uien, olie en bacoves ontvangen van de regering. De spullen moeten worden aangewend voor de kinderen met een beperking, weeskinderen en seniorenburgers die worden opgevangen.

Cyfranie Kappar van Bureau Eenheid zegt tegen de Communicatiedienst Suriname dat het heel belangrijk is om ook aandacht te schenken aan de sociale instellingen, omdat die de hulp harder nodig hebben. "Het stemt goed dat wij ook de kinderen en ouderen in de opvangtehuizen in de bloemetjes mogen zetten", aldus Kappar.

Het landelijke project 'distributie noodhulppakketten' startte vorige maand in Coronie. In eerste instantie werden individuele burgers bedacht die getroffen waren door wateroverlast of het moeilijk hebben door Covid-19. Na Coronie volgden Nickerie en Wanica. Momenteel is Paramaribo aan de beurt.

De dertien instellingen die dinsdag zijn bedacht zijn stichting Liefdevolle Handen, Lotjeshuis, Stigesu, Huize Albertine, Stichting Prasoro voor het Kind, Mr. Huber Stichting, Het Blauwe Nest, Huize Margriet, Stichting Mijnzorg, Annie Crèche, Huize Emma, Kinderhuis Ramoth en Stichting Betheljada. De regering biedt de pakketten aan als "overbruggingssteun".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina