Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staatsvervoer dinsdag lam

Staatsvervoer dinsdag lam

13/07/2021 00:00 - Gilliamo Orban

Als iedereen de OBS steunt, blijven de bussen dinsdag in de garage en de boten aan de ketting, waardoor er geen staatsvervoer zal zijn.

Als iedereen de OBS steunt, blijven de bussen dinsdag in de garage en de boten aan de ketting, waardoor er geen staatsvervoer zal zijn. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het staatsvervoer, landelijk 140 bus- en boottrajecten, wordt dinsdag stilgelegd. De vervoerders hebben vanaf mei hun reguliere betaling niet ontvangen. Daarnaast hebben bushouders die het verplegend personeel transporteren sinds november geen geld gekregen.

"De brandstofprijs is recent verhoogd en we worden niet uitbetaald. We kunnen niet meer tanken", zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), in gesprek met de Ware Tijd. Als het aan hem lag, werd het staatsvevoer sinds vorige week stopgezet, maar daarvan werd afgezien omdat er nog werd onderhandeld met directeur Fariyal Renfurm van het Nationaal Vervoerbedrijf.

Woon had toen vernomen van Renfurm dat het ministerie van Financiën en Planning het geld nog moest storten voor het NVB om de betaling uit te voeren. Echter, de storting is uitgebleven. "We vervoeren maandelijks driehonderdduizend mensen met de bus. Het is jammer dat deze mensen de dupe zullen worden, maar we kunnen niet anders", zegt Woon. Pas wanneer de betaling is gegarandeerd, zal het staatstransport worden hervat.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina