Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vreedzaam hekelt beleid minister Ramadhin

Vreedzaam hekelt beleid minister Ramadhin

14/07/2021 19:52 - Ivan Cairo

Assembleelid Jennifer Vreedzaam dinsdag tijdens een persconferentie in NDP-hoofdkwartier Ocer.

Assembleelid Jennifer Vreedzaam dinsdag tijdens een persconferentie in NDP-hoofdkwartier Ocer. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Corruptie, rancune, misleiding en mismanagement van de gezondheidszorg en de Covid-19-crisis. Dat typeert het beleid van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, vindt NDP-assembleelid Jennifer Vreedzaam. Tijdens een persconferentie dinsdag in partijcentrum Ocer leverde ze forse kritiek op het beleid van de bewindsman. Het deugt voor geen meter. Ramadhin is volgens Vreedzaam de “slechtste” minister van het kabinet en “niet de juiste persoon” voor de functie.

Ze is er niet over te spreken dat de overheid vanwege hogere inkomsten uit goud, aardolie, inkomstenbelasting en andere maatregelen meer geld binnenhaalt, maar onvoldoende stopt in de nationale gezondheidszorg. In plaats van goed beleid te maken zoekt minister Ramadhin ruzie met "iedereen in de sector" en geeft hij liever geld uit aan de koeling voor het opbaren van Covid-19 lijken, het huren van tenten en wordt de eerstelijnszorg verwaarloosd.

Vreedzaam repte verder over "gedekte corruptie" wat tot uiting komt in opgeblazen offertes die zijn uitgelekt, voortrekken van "vriendjes van de minister" bij uitbetaling en dat de subsidie voor ziekenhuizen niet tijdig wordt overgemaakt. "Geldmaken" schijnt bij Volksgezondheid prioriteit te hebben, meent het assembleelid. "Vriendjes maken geld. Wie verdient aan het vaccinatieprogramma? Waar gaat het geld naartoe?" stelde de volksvertegenwoordiger.

Het kan er bij haar niet in dat terwijl er dagelijks nog grote aantallen besmettingen plaatsvinden, de zeer besmettelijke Delta-variant is opgedoken in landen waarmee Suriname nauwe banden heeft, de grenzen nog open zijn en ook nog vliegverkeer is met die landen. "We zijn nog in Code Paars. We hebben nu al een variant die besmettelijker is. Het risico is hoog maar dingen worden opengesteld. Er kunnen ook kinderen besmet worden. Dus ik begrijp die logica van de minister niet om scholen te openen. Dat is onverantwoordelijk gedrag", aldus Vreedzaam.

In reactie op de opmerkingen van Vreedzaam stelt minister Ramadhin tegenover de Ware Tijd, dat "de aantijgingen vaag en bovenal ongefundeerd" zijn. Laat mevrouw Vreedzaam alles wat ze heeft genoemd een keer bij mij komen bespreken met alle onderliggende beredeneringen en documentatie", aldus de bewindsman. Hij zegt haar te zullen uitnodigen voor een gesprek. "Ik hoop dat ze ingaat op mijn uitnoding", aldus de minister van Volksgezondheid.

Over de voorlichting met betrekking vaccinatie is Vreedzaam ook ontevreden. Gezondheidsvoorlichting is een wetenschap, stelde Vreedzaam, die eraan toevoegde dat de overheid tot nu toe er niet in geslaagd is haar via voorlichting te overtuigen om zich te laten vaccineren. Het beleid op dat stuk is onvoldoende beinvloedend. Alle informatie over vaccins en vaccinatie heeft ze zelf moeten vergaren, wat onacceptabel is. Niet iedereen heeft, aldus de NDP'er internet om zelf op zoek te gaan naar informatie.

De parlementariër vindt dat ze de regering blindelings zou moeten kunnen vetrouwen als zij zich wil laten vaccineren tegen Covid-19. Volgens haar wordt bij de vaccinatiecampagne ook geen prioriteit gegeven aan de risicogroepen. Er hoefden volgens Vreedzaam niet zoveel doden te zijn indien minister Ramadhin had geluisterd naar de sector en andere behandelmethodes had laten toepassen. Vreedzaam zegt het beleid van minister Ramadhin bij Volksgezondheid "met klem" te veroordelen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina