Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijf scholen krijgen 27 microscopen

Vijf scholen krijgen 27 microscopen

18/07/2021 06:00 - Van onze redactie

Vijf scholen krijgen 27 microscopen

Twee van de 27 microscopen die aan de scholen zijn geschonken Foto: Collectie Rotary Club of Paramaribo Residence  

PARAMARIBO - Vijf scholen hebben zaterdag 27 microscopen gedoneerd gekregen van de Global Organization of People of Indian Origin (Gopio) en de Rotary Club of Paramaribo Residence (RCPR). De microscopen zijn van belang om het vak biologie op de VWO-scholen aantrekkelijker te maken. Leerstof dat behandeld is kunnen de studenten nu ook anders gaan beleven, want door praktische opdrachten die met behulp van de microscopen worden uitgevoerd wordt de materie inzichtelijker gemaakt.

Veel scholen die geen microscoop hadden, moesten bij andere scholen zijn voor de praktische uitvoering, wat voor veel rompslomp zorgde zeker in deze Covid-19-tijd. Door een samenwerking van Gopio en RCPR werd deze schenking gerealiseerd. De 27 microscopen werden vanwege het razende coronavirus thuis bij rotarian Reina Ori-Ramautar, de trekker van dit project, overhandigd aan de vertegenwoordigers van de vijf scholen.

Gopio is een internationale organisatie die zich inzet voor mensen afkomstig uit India of die van Indiaase afkomst zijn en wonen in andere landen. Prakash Jankipersad is afkomstig uit Suriname en is president van GOPIO chapter Zuid-Holland. Rotary is 's werelds grootste internationale humanitaire serviceorganisatie met meer dan 1,2 miljoen leden wereldwijd.

De Rotary probeert als organisatie relevante maatschappelijke problemen aan te pakken en een positieve impact te hebben op levens. 'We serve to change lives' is haar motto. In Suriname zijn er vier Rotary Clubs met gezamenlijk bijna 230 leden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina