Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijf dorpen krijgen geen pakket

Vijf dorpen krijgen geen pakket

21/07/2021 22:22 - Samuel Wens

Vijf dorpen krijgen geen pakket

 

PARAMARIBO - "Ik word er moe van steeds maar weer functionarissen te moeten bellen over Covid-19-voedselpakketten. We lijken wel bedelaars." Kapitein Armand Bannafoo van Bannafoo kondre is er niet over te spreken dat zijn dorp is overgeslagen bij de distributie van de noodhulppakketten.

Meer dan driehonderd hulpbehoevende Saramaccaners uit de dorpen Baikoetoe, Bekioo kondre, Bannafoo kondre, Duatra en Pikieng Pada zagen de levensmiddelen aan hun neus voorbijgaan, ondanks dat de mensen zich hadden geregistreerd. Mai Viona, ressortleider van Regionale Ontwikkeling en Sport, beaamt dat de dorpelingen zich hadden opgegeven. Ze geeft zelfs aan dat bij de eerste distributie in 2020 ze normaal in aanmerking zijn gekomen voor een pakket.

De Communicatiedienst Suriname had op 18 juni laten weten dat "een team vallende onder de vicepresident in het binnenland ook al bezig is met de uitvoering". Humphrey Dundas, die leiding geeft aan het directoraat Volkscommunicatie van de vicepresident, verwijst bij navraag van de Ware Tijd naar Fogatie Aserie, Abop-parlementariër in district Brokopondo. "De pakketten zijn er om overgebracht te worden. Wij hadden te maken met logistieke problemen, die nu al zijn opgelost", verklaart Aserie de 'omissie'. Wanneer de mensen hun pakketten krijgen, kon het DNA-lid niet precies aangeven.

Bannafoo vindt dat als de overheid bepaalt dat er aan elke geregistreerde hulpbehoevende een pakket wordt geschonken, dat ook moet gebeuren. "Alle andere districten, ook Brokopondo en het bestuursressort Boven-Suriname zijn voorzien, maar wij nog steeds niet." Districtscommissaris Ludwieg Mendelzoon van Brokopondo geeft toe dat de vijf dorpen geen pakket hebben ontvangen. Het commissariaat heeft daarom een nieuwe verzendlijst opgemaakt. Bannafoo hoopt dat de mensen spoedig over de levensmiddelen kunnen beschikken.

Ook in de stad en andere districten waren er missers bij de distributie van de noodhulppakketten. Burgers waren niet in aanmerking gekomen omdat ze niet thuis waren of zich niet hadden geregistreerd, werd maandag gemeld door het Bureau Eenheid van het kabinet van de president, dat in stad en district belast is met de verdeling. Intussen is een groot deel van deze mensen alsnog voorzien. Tot nu toe zijn pakketten gedistribueerd in Coronie, Nickerie en Wanica. Paramaribo wordt deze week afgerond.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina